FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

מתכון לקלצונה פיצה איטלקי מנצח

על ידי FoodisGood  ,

המאפה האיטלקי העונה לשם קלצונה הוא בין המאפים בטעימים ביותר. מתכון לקלצונה מבצק מעולה במילוי פיצה שמתאים מאוד לארוחת ערב או בוקר מפנקת.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 50 דקות

    15 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • 8 מאפי קלצונה

מצרכים למתכון

לבצק הקלצונה

1/2 קילו קמח

1 כפית סוכר

1 כף מלח

1/2 שקית שמרים יבשים

2 כפות שמן

350 מ"ל מים פושרים

לרוטב פיצה ביתי

3 עגבניות קלופות ומגורדות

5 שיני שום כתושות

כמה עלי בזיליקום טריים

1/2 כפית סוכר

1 כפית מלח

2 כפות שמן זית

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית אורגנו יבש

למילוי פיצה

250 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת

50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

כל תוספת שאוהבים (זיתים, עגבניות, פטריות, תירס וכד'..)

הוראות הכנה

הכנת בצק הקלצונה

תחילה ננפה את הקמח לקערה, נערבב יחד עם סוכר ומלח.

נעביר את הקמח לקערת מיקסר, נוסיף שמרים יבשים ונערבב מעט.

תוך כדי לישה על מהירות נמוכה, נוסיף בהדרגבה שמן ומים ונמשיך ללוש עד לקבלת כדור בצק חלק ורך, לישה של כ-10 דקות.

נעטוף את הבצק בשמן, נניח בקערה, נכסה ונניח את בצק הקלצונה להתפחה של כשעה וחצי, עד להכפלת נפחו.

הכנת רוטב פיצה ביתי

בסיר בינוני נחמם שמן זית, נוסיף עגבניות ונבשל על להבה נמוכה כ-5 דקות.

נוסיף לסיר את שאר מצרכי הרוטב, נביא לרתיחה, ננמיך להבה ונבשל יחדיו כ-10 דקות, תוך כדי בחישה מידי פעם.

נניח את הרוטב לצינון מוחלט.

הכנת הקלצונה

לאחר התפחת הבצק נחלק אותו ל-8 כדורים שווים.

נקמח משטח עבודה ונרדד כל כדור בצק לעיגול בעובי של כ-חצי ס"מ.

נמרח על כל עיגול כ-2 כפות נדיבות מרוטב הפיצה, נפזר על מחצית העיגול גבינות ותוספות.

נסגור את הקלצונה לחצי ונהדק היטב בצדדים.

נניח את הקלצונה המוכנים שלנו על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונאפה בתנור חם על 220 מעלות כ-15 דקות, עד להשחמה יפה.

ניתן להכין את הקלצונה גם על מחבת - על מחבת טפלון רחבה ומשומנת קלות נטגן את הקלצונה על להשחמה יפה מכל צד.

2 דירוגים וחוות דעת

היי עינב, מדובר בחצי שקית שמרים טריים.
1/2 שקית שמרים – 25 גרם.

עינב

היי רציתי לדעת.. חצי שקית שמרים כמה זה בגרמים?
והאם מדובר על שמרים טריים או יבשים?
תודה מראש!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן