מרק כרובית ושמיר בטעם נפלא

על ידי FoodisGood  

המתכון של אורלי אמריליו למרק כרובית מלא בבריאות עם שמיר, קישואים וכל טוב. את המרק מכינים ממש בקלות ומסמיכים בעזרת שיבולת שועל.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 20 דקות

    40 דקות

    1 שעה

מצרכים למתכון

2 בצלים קצוצים

3 קישואים גדולים - קוביות קטנות

ראש כרובית בינוני - פרחים קטנטנים

3 שיני שום כתושות

כף אבקת מרק עוף

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1/4-1/2 צרור שמיר קצוץ גס

4-5 כפות שיבולת שועל להסמכה

הוראות הכנה

בסיר מרק גדול מחממים כ-2 כפות שמן ובו מטגנים את הבצל והשום.

כשהצל הופך שקוף מוסיפים לסיר את הפרחי הכרובית ואת קוביות הקישוא.

ממלאים מים רותחים (לא עד הסוף), מערבבים ומביאים לרתיחה

מוסיפים אבקת מרק, מלח ופלפל ומערבבים היטב, מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה.

מבשלים את המרק כ-30 דקות, עד להתרככות הכרובית.

מוסיפים שיבולת שועל, מערבבים וממשיכים בבישול המרק כ-10 דקות נוספות.

זה הכל, בתאבון!

*בחרו את כמות השמיר האהובה עליכם, ניתן לשנות כמויות לפי טעם אישי.
*הכי כדאי להוסיף רק מעט מלח ופלפל בזמן בישול המרק, זכרו - תמיד ניתן להוסיף עוד תבלינים בסוף.
*אם אתם אוהבים את המרק סמיך - השתמשו ב-5 כפות שיבולת שועל. עדיין לא מספיק סמיך? תוכלו להוסיף עוד כף.
*המרק מעולה כמו שהוא ומקבל מרקם קרמי נהדר, אבל אם אתם אוהבים את המרק שלכם טחון, אין בעיה! השתמשו בבלנדר מוט וטחנו את המרק לאחר שכל הירקות רכים.

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

הכי אהובים

00:00

כדאי לקרוא..

מדריכי בישול

אוספי מתכונים

אפייה ומתוקים

בריאות, דיאטה ואורח חיים

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.


FoodisGood