עוגת טורט גבוהה • מתכון לעוגת טורט פשוטה

על ידי FoodisGood  

היא גבוהה, אוורירית ומוכרת גם כעוגת ספוג. מתכון לעוגת טורט גבוהה נהדרת לציפוי בקרם, קישוט עם בצק סוכר וגם להכנת עוגת שכבות ע"י מילוי בקרם.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 15 דקות

    40 דקות

    55 דקות

  • תבנית 26 שוליים גבוהים

מצרכים למתכון

6 ביצים מופרדות

כוס סוכר (180 גר׳)

1.5 כוסות קמח תופח (230 גר׳) או 1.5 קמח רגיל + 2 כפיות א.אפיה

3 כפות שמן

כפית תמצית וניל / שקית סוכר וניל

קורט מלח

הוראות הכנה

בקערה ראשונה

מקציפים את החלמונים עם מחצית הסוכר וקצת מלח , עד שהתערובת מלבינה מעט ומכפילה את הנפח

מוסיפים מתמצית וניל ושמן ומערבבים

בקערה שנייה

מקפיצים במהירות בינונית את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף לבן ואוורירי

מוסיפים בהדרגה את שארית הסוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף לבן ויציב (בדיקה: מטים מעט את הקערה וקצף לא ״זז״)

המשך ההכנה

בתנועות קיפול מוסיפים בפעמים-שלוש את קצף החלבונים לקערת החלמונים

מנפים קמח (רצוי פעמים - כדי שלא יהיו גושים), מוסיפים בהדרגה לבלילה ומקפלים בעדינות

מרפדים בנייר אפיה תבנית קפיצית (מומלץ לגזור עיגול בקוטר בסיס התבנית, לגזור פס בגובה התבנית ולרפד את הדפנות. ניתן להדביק את הנייר לתבנית במעט מים)

אחרי שיוצקים את בלילת הטורט לתבנית, מומלץ לדפוק קלות את התבנית על השיש בשביל ליישר ולהוציא בועות אויר

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכחצי שעה עד שהעוגה מזהיבה והקיסם יוצא יבש ונקי

אחרי שמכבים את התנור, משאירים את העוגה בתנור עם דלת פתוחה ל-10 דקות

מוציאים את העוגה מהתנור, מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת על לצינון מלא

לאחר מכן מומלץ לעטוף בניילון נצמד ולהניח את העוגה במקרר לשעתיים או אפילו ללילה שלם
אם לעוגה יצאה ״בטן״, הניחו קרש חיתוך מעל לעוגה וזה ישטיח אותה

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

הכי אהובים

00:00

כדאי לקרוא..

מדריכי בישול

אוספי מתכונים

אפייה ומתוקים

בריאות, דיאטה ואורח חיים

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.


FoodisGood