תפריט


כדאי לקרוא..

מדריכי בישול

בריאות, דיאטה ואורח חיים

אפייה ומתוקים

אוספי מתכונים

פסטיה פרגיות ופיצוחים קצת אחרת

על ידי המתכונים של ענת סמט  

22/08/2015

0.0

את הפסטיה הרגילה כולנו מכירים ואוהבים, המתכון הבא הוא מתכון מעולה וטעים במיוחד לפסטיה שמגישים קצת אחרת. צורת ההגשה הופכת את הפסטיה למנה ראשונה מיוחדת.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 40 דקות

    45 דקות

    1 שעה 25 דקות

  • 10 סיגרים

מצרכים למתכון

לפסטייה

500 גר' פרגיות

3 בצלים קצוצים

4 כפות סוכר

50 גר' שקדים פרוסים קלויים

50 גר' אגוזי מלך קלויים

50 גר' צימוקים בהירים

1/2 כפית ג'ינג'ר קלוף וקצוץ (לא חובה)

1/2 כפית קינמון

1 צרור עלי כוסברה קצוצים

10 עלי סיגר

לטיגון והגשה

שמן עמוק

קינמון

הוראות הכנה

נתחיל בבישול נתחי הפרגיות במים רותחים במשך כ-10 דקות.

נסנן מנוזלים, נצנן טוב ולאחר מכן נפורר את נתחי הפרגיות לרצועות דקות.

במחבת רחבה נטגן בצל קצוץ עד להזהבה.

נוסיף למחבת סוכר, פיצוחים, צימוקים, ג'ינג'ר, פרכיות, קינמון וכוסברה ונערבב היטב.

נבשל את מלית הפסטייה על אש בינונית עד שהסוכר נמס לחלוטין ולא יותר מידי, יש לשים לב לא לקרמל את המלית.

משמנים עלה סיגר ראשון, מניחים על משטח עבודה ומסדרים את המלית בקצה העלה. מגלגלים לצורת רול, מחזקים טוב את הסגירה בעזרת מעט קמח ומים.

נמשיך כף עם שאר עלי הסיגר עד שהמלית נגמרת.

במחבת עמוקה נחמם שמן עמוק, נטגן את הסיגרים הממולאים עד להזהבה יפה ונוציא לנייר סופג.

נעביר לצלחת הגשה ונפזר קינמון.

ניתן להגיש עם רוטב

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

הכי אהובים

00:00

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood