FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת דבש ודלעת צלויה לראש השנה (עסיסית ומפתיעה)

קצת אחרת ונהדרת – מתכון לעוגת דבש מיוחדת, עסיסית בטירוף עם נגיעות אגוזים ומרכיב מפתיע – דלעת צלויה בתנור. העוגה הזו תמתיק לכם את השנה בוודאות ותתלך מצוין עם כוס תה אחרי ארוחת החג, מתכון פשוט ומנצח!

זמן עבודה: 30 דקות | תבנית עגולה עם חור או 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

לבלילה

  • 2.5 כוסות קמח
  • 1/2 כוס שמן
  • 3/4 כוס דבש
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס תה קר
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית קינמון
  • גרדה מחצי לימון
  • 1/2 דלעת
  • כפית תמצית וניל
  • חופן אגוזי מלך קצוצים

לציפוי

  • כוס אבקת סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • גרדה מחצי לימון (אופציה)

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בחיתוך הדלעת לקוביות. מסדרים על תבנית, מזלפים שמן זית ומכניסים לאפיה בתנור חם על 180 מעלות כ-10 דקות, או עד לריכוך הדלעת.
  2. מעבירים את קוביות הדלעת לפוד פרוססור וטוחנים למחית.
  3. מקציפים בנפרד את החלבונים ומניחים בצד.
  4. מערבבים בקערה נוספת את הרטובים: דבש, חלמונים, תה, תמצית וניל ומחית הדלעת.
  5. מוסיפים אליהם את היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפיה, סודה לשתייה, קינמון, גרדת לימון.
  6. קוצצים פנימה אגוזי מלך.
    מוסיפים את הקצף של החלבון לבלילה בתנועות קיפול (בעדינות) .
  7. משמנים תבנית גדולה או 2 אינגליש קייק.
  8. שופכים את הבלילה לתבנית.
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות עד שעה (כדי לדעת אם העוגה מוכנה מכניסים קיסם, אם הקיסם יצא נקי העוגה מוכנה ואפשר להוציא).
  10. לציפוי: מערבבים כוס אבקת סוכר, מיץ מחצי לימון וגרידת לימון (לא חובה), 100 גרם אבקת סוכר על כפית מיץ לימון עד שהציפוי נהיה נוזלי, (אפשר להוסיף עוד מיץ לימון כדי להגיע לתוצאה הרצויה).
  11. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר מעט.
  12. שופכים את הציפוי לקישוט העוגה – חשוב לשפוך את הציפוי את רק לאחר שהעוגה התקררה, אחרת הציפוי ייספג בעוגה.

עוד עוגות דבש מומלצות:

דילוג לתוכן