FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון לעוגת דבש בחושה והכי קלה להכנה

על ידי חני קונאשוילי  

עוגת דבש עם אגוזים מעולה ומאוד קלה להכנה, רק מערבבים ומכניסים לתנור • מתכון פרווה.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 10 דקות

    35 דקות

    45 דקות

  • תבנית עגולה קוטר 28

מצרכים למתכון

לעוגת דבש

3/4 כוס תה

כוס אגוזי מלך קצוצים

4 ביצים L

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

3/4 כוס דבש

1 כף גדושה אבקת נס קפה (אפשר מגורען)

1 כפית גדושה קינמון

1 אבקת אפיה

2 כוסות קמח + 2 כפות

למי דבש:

5 כפות מים רותחים

2 כפות דבש

הוראות הכנה

ראשית מכינים 3/4 כוס תה ושמים בצד.

מערבבים בקערה: 4 ביצים שלמות עם סוכר, מוסיפים שמן ודבש. ממשיכים לערבב עד קבלת תערובת חלקה.

מוסיפים נס קפה, קינמון, קמח ואבקת אפיה .

לבסוף מוסיפים את כוס התה שהכנו מבעוד מועד.

משמנים תבנית, יוצקים את בלילת העוגה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

אחרי 5 דקות אפיה מוציאים מעט את התבנית ומפזרים את האגוזים הקצוצים.

אופים 35-40 דקות, חשוב לא לייבש את העוגה.

בכוס קטנה מערבבים מים ודבש ליצירת מי דבש להרטבת העוגה.

אחרי שמוציאים את העוגה מפזרים בעזרת כף את מי הדבש.

המלצות ושדרוגים:
מומלץ מאוד להכניס את העוגה לשקית אטומה, מה שהופך אותה לעוד יותר רכה ועסיסית.
אם יש סבלנות לחכות, הניחו לה לכמה שעות, היא משתבחת עם הזמן.
עוגת דבש ותפוחים - הוסיפו לבלילה המוכנה 3 תפוחים ירוקים מסוג גרני סמית', חתוכים לקוביות קטנות.
עוגת דבש ללא סוכר - במקום 3/4 כוס סוכר, שימו כוס מלאה.
*כוס מדידה במתכון - 240 מ"ל.
בתאבון!

כל מה שאתם צריכים לראש השנה:

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן