את העוגה הזאת מכינים בתבנית פיירקס, עוגה פשוטה של פעם, אבל הטעם – מדהים! המתכון שלנו כולל מיץ הדרים טריים ושקדים טחונים בבלילה, ציפוי השקדים המתוק מעל נותן לעוגה את טעם השקדים המתקתק והאהוב. העוגה מאוד מומלצת לאירוח וגם לשבת.
זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: פיירקס מלבנית 17X27 ס"מ או אינגליש קייק
מצרכים:
- מיץ מתפוז אחד
- מיץ מלימון אחד
- 4 ביצים
- ½ כפית מלח
- 300 גרם סוכר
- 125 מ"ל שמן
- 150 גרם שקדים טחונים
- 150 גרם קמח
- 1 כף אבקת אפייה
- 120 גרם שקדים פרוסים
- 1/4 כוס סירופ מייפל טבעי (לא הממותק)
הוראות הכנה:
- את הלימון והתפוז סוחטים לכוס ומניחים בצד.
- טורפים יחד את הביצים והמלח עד לקבלת תערובת תפוחה.
- מוסיפים, תוך ערבוב או הקצפה איטית, את הסוכר, השמן ומיץ ההדרים.
- מקפלים פנימה את השקדים הטחונים, אבקת האפייה והקמח רק עד לאיחוד. לא לערבב יתר על המידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. מפזרים את השקדים הפרוסים.
- אופים 35 דקות, בחום של 180 מעלות, או עד שהעוגה משחימה קלות והשקדים מזהיבים באופן שווה.
- מוציאים את העוגה מהתנור ובאותו רגע שופכים באופן אחיד סירופ מייפל, לאחר מכן מצננים את העוגה לחלוטין לפני שפורסים.
הערות תחליפים והמלצות להכנת עוגת שקדים בחושה:
- אם אין תבנית מלבנית שטוחה ניתן להשתמש בתבנית אינגליש קייק, שימו לב – זמן האפייה יתארך מעט, בערך ב-7 דקות.
- אם אין לימון ניתן להשתמש במיץ מחצי תפוז נוסף, אבל אין להשתמש בשני לימונים במקום התפוז. כמובן שניתן להשתמש במיץ תפוזים מבקבוק, אבל כדאי להשתמש בטרי.
- שימו לב – העוגה משחימה מהר, יש להוציא אותה מהתנור ברגע שהשקדים משחימים קלות ולא יותר.
- ניתן לוותר על סירופ המייפל ולהגיש את העוגה ללא ציפוי.