FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת שקדים הכי טובה

את העוגה הזאת מכינים בתבנית פיירקס, עוגה פשוטה של פעם, אבל הטעם – מדהים! המתכון שלנו כולל מיץ הדרים טריים ושקדים טחונים בבלילה, ציפוי השקדים המתוק מעל נותן לעוגה את טעם השקדים המתקתק והאהוב. העוגה מאוד מומלצת לאירוח וגם לשבת.

זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: פיירקס מלבנית 17X27 ס"מ או אינגליש קייק

מצרכים:

  • מיץ מתפוז אחד
  • מיץ מלימון אחד
  • 4 ביצים
  • ½ כפית מלח
  • 300 גרם סוכר
  • 125 מ"ל שמן
  • 150 גרם שקדים טחונים
  • 150 גרם קמח
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 120 גרם שקדים פרוסים
  • 1/4 כוס סירופ מייפל טבעי (לא הממותק)

הוראות הכנה:

  1. את הלימון והתפוז סוחטים לכוס ומניחים בצד.
  2. טורפים יחד את הביצים והמלח עד לקבלת תערובת תפוחה.
  3. מוסיפים, תוך ערבוב או הקצפה איטית, את הסוכר, השמן ומיץ ההדרים.
  4. מקפלים פנימה את השקדים הטחונים, אבקת האפייה והקמח רק עד לאיחוד. לא לערבב יתר על המידה.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. מפזרים את השקדים הפרוסים.
  6. אופים 35 דקות, בחום של 180 מעלות, או עד שהעוגה משחימה קלות והשקדים מזהיבים באופן שווה.
  7. מוציאים את העוגה מהתנור ובאותו רגע שופכים באופן אחיד סירופ מייפל, לאחר מכן מצננים את העוגה לחלוטין לפני שפורסים.

הערות תחליפים והמלצות להכנת עוגת שקדים בחושה:

  • אם אין תבנית מלבנית שטוחה ניתן להשתמש בתבנית אינגליש קייק, שימו לב – זמן האפייה יתארך מעט, בערך ב-7 דקות.
  • אם אין לימון ניתן להשתמש במיץ מחצי תפוז נוסף, אבל אין להשתמש בשני לימונים במקום התפוז. כמובן שניתן להשתמש במיץ תפוזים מבקבוק, אבל כדאי להשתמש בטרי.
  • שימו לב – העוגה משחימה מהר, יש להוציא אותה מהתנור ברגע שהשקדים משחימים קלות ולא יותר.
  • ניתן לוותר על סירופ המייפל ולהגיש את העוגה ללא ציפוי.
דילוג לתוכן