FoodisGood

חדש באתר
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

עמבה: האם היא בריאה? וגם – מתכון קלאסי מעולה

תמונה: shutterstock

יש כמה מילים שכל ישראלי יכיר, ואחת מהן היא תוצר של מנגו, ולמעשה – היא התרגום שלו.

העמבה היא אמנם תוספת, אבל היא זכתה לשם של כבוד בכל שווארמה, פלאפל או סביח (וגם לשיר של טיפקס), ובשנים האחרונות היא נהייתה חלק אינטגרלי מהמטבח הישראלי, עם לא מעט מתכונים מעניינים שיוצרים מטעמים ערבים לחייך.

אז האם עמבה היא מאכל בריא?

בנוסף לטעם הדומיננטי של אותו רוטב, ישנם יתרונות נוספים שכדאי להכיר:

מינימום קלוריות: העמבה נחשבת לרזה ביחס לסלטים ורטבים אחרים, עם 77 קלוריות בלבד ל-100 גרם.

ויטמינים וסיבים: העמבה מכילה שלל ויטמינים וסיבים כגון אשלגן, ויטמין C, ויטמין E, סיבים תזונתיים, מגנזיום, סידן ונתר.

מסייעת לאיזון רמות הכולסטרול: תרכובת העמבה מסייעת לאיזון את רמות הכולסטרול והסוכר בדם, זאת בין היתר בזכות הכורכום, הידוע כבריא במיוחד בזכות נוגדי החמצון הנמצאים בו.



מתכון לעמבה קלאסית

עמבה ביתית יכולה לשמש כממרח מצוין עם ערכים תזונתיים טובים בהרבה מאלו שתמצאו
בחוץ, ואם המאמר הזה עשה לכם חשק, צירפנו מתכון לעמבה מובחרת ואיכותית וגם, לאמיצים שבנינו, שדרוג לעמבה חריפה

מתכון לעמבה קלאסית

המצרכים:

  • 100 גרם תבלין עמבה
  • 1 מנגו ירוק גדול או 2 בינוניים
  • 650 מ"ל מים
  • 1/4 כפית מלח לימון
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. את כל הרכיבים מלבד המנגו מערבבים היטב בקערה.
  2. משאירים את התערובת בצד למשך שעה ולאחר מכן מערבבים שוב ומניחים בצד ל- 3 שעות נוספות.
  3. מערבבים היטב את העמבה ומוודאים שהיא הסמיכה, אם לא, ומניחים בצד לעוד כרבע שעה.
  4. את המנגו קולפים ופורסים לפרוסות דקות, מוסיפים לעמבה המוכנה, מערבבים היטב ומניחים בצד לשעה.

זהו, העמבה מוכנה, תיהנו 🙂

טיפ: במקרה ויש לכם חשק לעמבה שלא בעונת המנגו – אפשר גם בלעדיו.

לעמבה חריפה הוסיפו 3 פלפלים ירוקים חריפים ביחד עם המנגו.



כך תשלבו את העמבה במתכונים שונים

מלבד היותה מצרך בסיסי בסביח, העמבה משתלבת יפה גם בסלטים ומנות נוספות, סידרנו לכם כמה המלצות לשילוב עמבה באופן מושלם:

התיבול הסודי: הוסיפו כפית עמבה לתיבול הקבוע שלכם לעוף או פרגיות ולא תאמינו איזה מוצלח זה יצא! הנה מתכון מעולה לפרגיות במחבת בתוספת עמבה >> מתכון לפרגיות במחבת

רוטב לסלט: לא תאמינו מה רוטב עמבה יכול לעשות לסלט ירקות פשוט, וגם לסלט הבא >> מתכון לסלט עגבניות שרי

על הקבב: נגיעה של עמבה מעל לקבב ביתי תהפוך אותו לעסיסי וטעים יותר, הנה 3 מתכונים מומלצים >> מתכונים לקבב ביתי

עם השקשוקה: טוב, זה ברור, לא תגישו יותר שקשוקה בלי עמבה. צריכים מתכון מומלץ? נסו את זה >> שקשוקה

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *