מתכון לבקלוואה – הקינוח הקלאסי המתוק שאי אפשר להפסיק לאכול.
עקבו אחר ההוראות להכנת בקלוואה ביתית לא פחות טעימה מזו הקנויה. מתכון מפורט וברור להצלחה בטוחה.
מתכון לבקלוואה
מצרכים:
למילוי הבקלוואה:
- 2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק
- ¼ כוס אבקת סוכר
- 1 כפית קינמון
להרכבת הקינוח:
- 1 חבילה מאפה פילו, מופשר בהתאם להוראות ע"ג האריזה
- 1 כוס חמאה לא מלוחה, מומסת
לסירופ:
- 2 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- 1 מקל קינמון
- 1 כפית מיץ לימון
לקישוט:
- 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות, מרפדים תבנית בגודל 25*30 ס"מ בנייר אפייה.
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה אגוזי מלך קצוצים, אבקת סוכר וקינמון, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים סירופ סוכר: מערבבים בסיר סוכר, מים ומקל קינמון, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים על אש קטנה 5 דקות נוספות. מצננים בטמפרטורת החדר.
מרכיבים את המנה:
- מברישים את נייר האפיה בחמאה מומסת.
- מוציאים את עלי הפילו מהאריזה ומניחים על גבי משטח העבודה, בין שתי מגבות מטבח לחות (אך לא רטובות), על מנת שלא יתייבשו בזמן ההכנות.
- מוודאים שעלי הפילו נכנסים היטב לתבנית וגוזרים קצוות מיותרים.
- מניחים על משטח עבודה עלה פילו, מברישים בחמאה מומסת, מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו בחמאה.
- מניחים לאורך העלה 4 כפות מהמלית ומגלגלים בזהירות לגליל ארוך. מניחים בתבנית האפייה.
חוזרים על הפעולה עם כל עלי הפילו, - מניחים בתבנית בצפיפות. מברישים את כל הגלילים בחמאה ובעזרת סכין חדה חותכים את לחתיכות בגודל של כ- 3 ס"מ.
- אופים 25-30 דקות, עד שהבקלאווה מזהיבה. מוציאים מהתנור ומיד יוצקים את סירופ הסוכר. מצננים שלוש שעות לפחות, מפזרים פיסטוקים קצוצים מעל ומגישים.
בתאבון!