FoodisGood

בקלוואה • מתכון מפורט להצלחה בטוחה!

מתכון לבקלוואה  – הקינוח הקלאסי המתוק שאי אפשר להפסיק לאכול. עקבו אחר ההוראות להכנת בקלוואה ביתית לא פחות טעימה מזו הקנויה. מתכון מפורט וברור להצלחה בטוחה.

מתכון לבקלוואה

מצרכים:

למילוי הבקלוואה:
  • 2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק
  • ¼ כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית קינמון
להרכבת הקינוח:
  • 1 חבילה מאפה פילו, מופשר בהתאם להוראות ע"ג האריזה
  • 1 כוס חמאה לא מלוחה, מומסת
לסירופ:
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כפית מיץ לימון
לקישוט:
  • 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות, מרפדים תבנית בגודל 25*30 ס"מ בנייר אפייה.
  2. מכינים את המילוי: מערבבים בקערה אגוזי מלך קצוצים, אבקת סוכר וקינמון, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מכינים סירופ סוכר: מערבבים בסיר סוכר, מים ומקל קינמון, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים על אש קטנה 5 דקות נוספות. מצננים בטמפרטורת החדר.
מרכיבים את המנה:
  1. מברישים את נייר האפיה בחמאה מומסת.
  2. מוציאים את עלי הפילו מהאריזה ומניחים על גבי משטח העבודה, בין שתי מגבות מטבח לחות (אך לא רטובות), על מנת שלא יתייבשו בזמן ההכנות.
  3. מוודאים שעלי הפילו נכנסים היטב לתבנית וגוזרים קצוות מיותרים.
  4. מניחים על משטח עבודה עלה פילו, מברישים בחמאה מומסת, מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו בחמאה.
  5. מניחים לאורך העלה 4 כפות מהמלית ומגלגלים בזהירות לגליל ארוך. מניחים בתבנית האפייה.
    חוזרים על הפעולה עם כל עלי הפילו,
  6. מניחים בתבנית בצפיפות. מברישים את כל הגלילים בחמאה ובעזרת סכין חדה חותכים את לחתיכות בגודל של כ- 3 ס"מ.
  7. אופים 25-30 דקות, עד שהבקלאווה מזהיבה. מוציאים מהתנור ומיד יוצקים את סירופ הסוכר. מצננים שלוש שעות לפחות, מפזרים פיסטוקים קצוצים מעל ומגישים.
    בתאבון!
שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *