מאפינס מתוקים הם תמיד פתרון מושלם לארוחת בוקר או ביניים טו-גו. מתכון נהדר למאפינס אוכמניות שמכינים במהירות ובקלות. אפשר להכין עם אוכמניות טריות או קפואות ומופשרות.
מתכון למאפינס אוכמניות
זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 20 דק' | סה"כ: 30 דק'
מצרכים:
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 כוס סוכר לבן
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים
- 1/3 כוס שמן
- 1/2 כוס מים
- 1 כף תמצית וניל
- 2 כוסות אוכמניות, שטופות ומסוננות
למעטפת:
- 1/4 כוס סוכר לבן, אופציונלי
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משמנים 20 עטרות נייר למאפינס.
- בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח. מערבבים היטב עד לאיחוד המרכיבים.
- מוסיפים ביצים, שמן, מים ותמצית ווניל ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
- טוחנים כוס אחת של אוכמניות ומוסיפים לבלילה את האוכמניות הטחונות והשלמות. מערבבים מעט עד לשילוב האוכמניות בבלילה.
- מסדרים את עטרות הנייר על תבנית תנור (או בתוך תבנית שקעים) ויוצקים לתוכן את בלילת המאפינס עד 3/4 גובה התבנית. אם רוצים, מפזרים כ-1/2 כפית סוכר על כל מאפין.
- אופים בתנור החם למשך 15-20 דקות, המאפינס מוכנים כאשר הם מקבלים צבע זהוב מעל וקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
- מוציאים את המאפינס מהתנור ומניחים לצינון.
בתאבון!