FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מאפינס אוכמניות מתוקים ומהירים

מאפינס מתוקים הם תמיד פתרון מושלם לארוחת בוקר או ביניים טו-גו. מתכון נהדר למאפינס אוכמניות שמכינים במהירות ובקלות. אפשר להכין עם אוכמניות טריות או קפואות ומופשרות.

מתכון למאפינס אוכמניות

זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 20 דק' | סה"כ: 30 דק'

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 כוסות אוכמניות, שטופות ומסוננות

למעטפת:

  • 1/4 כוס סוכר לבן, אופציונלי

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים 20 עטרות נייר למאפינס.
  3. בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח. מערבבים היטב עד לאיחוד המרכיבים.
  4. מוסיפים ביצים, שמן, מים ותמצית ווניל ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. טוחנים כוס אחת של אוכמניות ומוסיפים לבלילה את האוכמניות הטחונות והשלמות. מערבבים מעט עד לשילוב האוכמניות בבלילה.
  6. מסדרים את עטרות הנייר על תבנית תנור (או בתוך תבנית שקעים) ויוצקים לתוכן את בלילת המאפינס עד 3/4 גובה התבנית. אם רוצים, מפזרים כ-1/2 כפית סוכר על כל מאפין.
  7. אופים בתנור החם למשך 15-20 דקות, המאפינס מוכנים כאשר הם מקבלים צבע זהוב מעל וקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
  8. מוציאים את המאפינס מהתנור ומניחים לצינון.
    בתאבון!
דילוג לתוכן