FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

כרובית שלמה בתנור בציפוי פירורי קמח מצה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
תוספת מעולה לשולחן החג ומתאימה גם לארוחת צהריים בפסח – מתכון לכרובית בתנור בגרסה כשרה לפסח ולא פחות טעימה עם פירורי קמח מצה וניחוח לימוני מדהים.

זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 10 דק' | סה"כ: 20 דק'

מצרכים:

  • כרובית שלמה
  • 2 כפות שמן זית או מיונז

לציפוי:

  • 3/4 כוס פירורי קמח מצה
  • צרור עלי פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה:

  • 1/2 לימון
  • עלי פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שוטפים היטב את הכרובית ומסירים עלים ירוקים.
  3. מבשלים במים רותחים 10 דקות עם קורט מלח, מוציאים ומסננים היטב.
  4. בקערה נפרדת מערבבים פירורי קמח מצה, פטרוזיליה ותבלינים.
  5. מעבירים את הכרובית לתבנית האפייה, מצפים בשמן זית או מיונז מכל הצדדים.
  6. מפזרים מעל את הציפוי ובעזרת הידיים מהדקים קלות.
  7. מכניסים לתנור ואופים 10 דקות.
  8. מעבירים לצלחת הגשה, סוחטים לימון מעל, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכונים שווים לפסח

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email