תוספת מעולה לשולחן החג ומתאימה גם לארוחת צהריים בפסח – מתכון לכרובית בתנור בגרסה כשרה לפסח ולא פחות טעימה עם פירורי קמח מצה וניחוח לימוני מדהים.
זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 10 דק' | סה"כ: 20 דק'
מצרכים:
- כרובית שלמה
- 2 כפות שמן זית או מיונז
לציפוי:
- 3/4 כוס פירורי קמח מצה
- צרור עלי פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית פפריקה אדומה
- מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה:
- 1/2 לימון
- עלי פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שוטפים היטב את הכרובית ומסירים עלים ירוקים.
- מבשלים במים רותחים 10 דקות עם קורט מלח, מוציאים ומסננים היטב.
- בקערה נפרדת מערבבים פירורי קמח מצה, פטרוזיליה ותבלינים.
- מעבירים את הכרובית לתבנית האפייה, מצפים בשמן זית או מיונז מכל הצדדים.
- מפזרים מעל את הציפוי ובעזרת הידיים מהדקים קלות.
- מכניסים לתנור ואופים 10 דקות.
- מעבירים לצלחת הגשה, סוחטים לימון מעל, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.
בתאבון!