צ'ילי קון קרנה הוא תבשיל מקסיקני קלאסי שמורכב משלל מרכיבים כמו פלפלים, בשר, עגבניות ושעועית.
בעזרת המתכון הבא נלמד איך מכינים צ'ילי קון קרנה טעים וחריף!
מצרכים לצ'ילי קון קרנה:
- 1 בצל גדול
- 1 כף שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 500 גרם בשר טחון
- 1 כף כמון
- 1/2 כפית זעתר מיובש
- 1 כפית פפריקה
- 1 פלפל ירוק או אדום חריף
- 2 פלפלים אדומים קצוצים
- 2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות (800 גרם)
- 1/2 כוס ציר בקר
- 400 גרם שעועית אדומה מקופסת שימורים, שטופה ומסוננת
- עלי כוסברה
הוראות הכנה:
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בשמן זית, בסיר גדול ורחב.
- כאשר הבצל הופך שקוף, מוסיפים שום ומבשלים אותו במשך דקה.
- מוסיפים לסיר בשר טחון ומערבבים היטב.
- מפרידים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משחים.
- מוסיפים כמון, זעתר, פפריקה ופלפל חריף. מערבבים היטב במשך דקה.
- מוסיפים את הפלפלים האדומים ומבשלים 5 דקות.
- מוסיפים את העגבניות וציר הבקר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים לאש נמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל במשך 20 דקות.
- מוסיפים את השעועית וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות או עד שהתבשיל מסמיך.
- מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל ומקשטים עם עלי כוסברה.
- מגישים את הצ'ילי עם צ'יפס טורטייה, בתאבון!