מתכון לעוגת שוקולד עם שוקולית – פשוטה, קלאסית, טעימה ומומלצת!
מצרכים למתכון
לעוגת שוקולד:
- 2 כוסות קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפייה
- 3 כפות שוקולית
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים חמימים
לציפוי:
- 1 שמנת מתוקה
- 1 שוקולד חלב
הוראות הכנה
- לקערה גדולה אחת מוסיפים את כל מצרכי העוגה. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה ובלי גושים כלל.
- שופכים את הבלילה ל-2 תבניות אינגליש קייק חד"פ משומנות או לסיר פלא או תבנית 24.
- מכניסים את העוגות לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40 דקות בלבד, יש להוציא מהתנור בזמן.
- 5 דקות לקראת סיום האפייה מכינים ציפוי שוקולד: ממיסים במיקרוגל שמנת מתוקה ושוקולד שבור לקוביות, מערבבים היטב ויוצקים על העוגה בעודה חמה. מניחים על השיש עד להתייצבות הציפוי וזה הכל.
מתכון ותמונה: אתי בן-שמעון