FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איך לנקות את כיור המטבח ב-5 צעדים פשוטים

כמות האוכל הנתקעת במסנן הכיור, וכתמים שומניים כאלה ואחרים, דורשים חיטוי וניקוי מיוחד של כיור המטבח, אחרת תהיה הצטברות של בקטריות וריח לא נעים. את כיור המטבח מומלץ לנקות לפחות אחת לשבוע. הנה מדריך קצר ומוצלח לניקיון כיור מטבח. המדריך מתאים לניקיון כיור נירוסטה, גרניט וגם חרס.

אז מה צריך?

  • סבון נוזלי
  • חומץ לבן
  • אבקת סודה לשתייה
  • מלח
  • לימון
  • קרח
  • מברשת שיניים ישנה
  • ספוג רך

מתחילים לנקות:

1. שטפו היטב את הכיור. במידה ויש לכם כיור מנירוסטה, חומצה ומלח עלולים להזיק למקרם הכיור ולגרום לחלודה. לכן חשוב לשטוף את כל האוכל התקוע במסננת היטב עם מים על מנת למנוע כל פגיעה אפשרית בכיור שלכם.

2. פזרו את אבקת הסודה על כל פני שטח הכיור עד שהאבקה מקבלת שכבה קשיחה יותר.

3. הניחו בכיור מגבות נייר ספוגות בחומץ מעל אבקת הסודה והשאירו כך למשך 20 דקות.

4. זרקו את מגבות הנייר לפח ושטפו את הכיור היטב במים מעורבבים בסבון.

5. כעת לניקיון הברז – השתמשו במברשת השיניים הישנה על מנת לנקות במקומות קשים יותר לניקיון, חריצים ומקומות קטנים וצרים. עברו על הברז בעזרת מטלית ספוגה במים וסבון, ניתן להשתמש במטלית טבולה בחומץ למקומות קשים עם אבנית. ברגע שסיימתם, עברו על הברז שוב עם מטלית לחה וייבשו היטב.

כעת קיבלתם כיור נקי ומצוחצח. את אותה השיטה ניתן לאמץ גם בכיור במקלחת ובשירותים.

עוד מדריכים לניקיון המטבח:

דילוג לתוכן