שיטות לניקוי והסרת אבנית שהצטברה בקומקום

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

ניקוי הוא חלק בלתי נפרד מהתחזוקה של כלי המטבח, אבנית המצטברת בקומקום חשמלי תאט בהדרגה את תפקוד הקומקום ואת תהליך חימום המים. מלבד זאת, האבנית יכולה להרוס את מראה הקומקום ולהרוס את הטעם של התה או הקפה שלכם. הנה 3 שיטות טבעיות שיעזרו לכם לנקות את האבנית שהצטברה בקומקום.

שיטה 1 – ניקוי אבנית עם חומץ (ניקיון חזק)

במידה וישנה הרבה אבנית בקומקום, השיטה הזאת היא המומלצת ביותר. להסרת אבנית בעזרת חומץ בחרו בחומץ 5%, שימו לב – לאחר הסרת האבנית יש לנקוט פעולות בכדי לנקות את הקומקום ולהיפטר מריח החומץ.

  1. הרתיחו 1 כוס מים + 1.5 כוסות חומץ בקומקום.
  2. לאחר רתיחה השהו את החומץ והמים כ-20 דק’ בתוך הקומקום.
  3. הביאו לרתיחה נוספת ושפכו את המים.
  4. כדי להיפטר מריח החומץ – הרתיחו מים בקומקום ושפכו, חזרו על הפעולה מספר פעמים והשאירו את הקומקום לייבוש.



שיטה 2 – ניקוי אבנית עם מלח לימון (ניקיון בינוני)

אפשרות נוספת לניקוי האבנית היא ע”י מלח לימון שניתן לרכוש בכל סופר. מלח הלימון הוא חומר טבעי חזק שבהחלט עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר.

  1. מלאו את הקומקום ל- 3/4 גובה והרתיחו מים.
  2. הוסיפו למים הרותחים כף גדושה של מלח לימון והשהו למשך 20 דקות.
  3. שפכו את המים ושטפו היטב את הקומקום.
  4. ניתן לחזור על הפעולה שנית כדי לוודא שלא נותרו שאריות אבנית בקומקום.

עוד מדריכי ניקיון שימושיים:

שיטה 3 – ניקוי אבנית עם סודה לשתייה (ניקיון קל)

ניקוי האבנית עם סודה לשתייה הוא ניקוי קל שמתאים יותר לתחזוקה השוטפת של הקומקום ולמניעת הצטברות האבנית. הפעולה מהירה ויעילה וניתן להשתמש בשיטה זו באופן שוטף.

  1. הרתיחו כפית סודה לשתייה וכ-2 כוסות מים בקומקום, תנו למים להתקרר ושפכו החוצה.
  2. שטפו היטב את הקומקום וודאו שלא נותרה אבנית.



כמה טיפים נוספים למניעת הצטברות אבנית בקומקום

  • השתדלו שלא להשאיר מים עומדים בקומקום לאחר השימוש. מים עומדים עלולים לפתח יותר אבנית בקומקום, לאחר השימוש ודאו שרוקנתם את הקומקום החשמלי שלכם ביסודיות.
  • בכדי למנוע, או לפחות להאט את הצטברות האבנית בקומקום שלכם, השתמשו בשיטת הסודה לשתייה אחת לשבועיים והחלו לתחזק את הקומקום באופן שוטף.
  • ניקוי הקומקום מאבנית יתבצע אחת לחודש-חודשיים, תלוי בתדירות השימוש שלכם.
  • ניקוי חיצוני של הקומקום יתבצע אחת לשבוע לפחות, ניקוי חיצוני ניתן בקלות לבצע בעזקת סבון כלים רגיל ומטלית לחה. להברקת קומקום נירוסטה השתמשו בשמן זית ונקו עם מטלית לחה לאחר מכן.
  • אם אתם משתמשים בסקוץ’ לשפשוף חלקו הפנימי של הקומקום, עשו זאת בעדינות ונקו את דפנות הקומקום בלבד, הימנעו משפשוף גוף החימום (שנמצא בתחתית).



ניסיתם את אחת השיטות? מכירים אפשרויות נוספות לניקיון והסרת אבנית בקומקום חשמלי? שתפו אותנו בתגובות!

שיתוף

תגובה אחת

  1. xxx :

    מנסיון שלי לא על כל קומקום עובד אותו החומר. אז אם אחד מהם לא הצליח, לנסות את השני, והשלישי. אחד מהם יסיר את האבנית. אם מרתיחים מספר פעמים אין צורך לשפשף. אם מוזגים לקומקום מים מסוננים (תמי 4 וכו’) לא מצטברת אבנית.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *