מרק מזין ועתיר בחלבון הוא ארוחה מושלמת לימי החורף. עם אדממה, אפונה ירוקה, רוזמרין ועוד שלל ירקות המרק הזה הוא מעדן אמיתי והוא מאוד קל להכנה.
זמן עבודה: 10 דקות | מנות: 3 מנות מרק גדולות
מצרכים:
- 2 כפיות שמן זית
- 1 בצל – קוביות
- 3 שיני שום קצוצות
- 1/2 כפית רוזמרין טרי קצוץ
- 1/2 כפיר פפריקה מעושנת
- 2 כוסות אפונה קפואה
- 1/2 כוס אדממה מקולף קפוא
- תפוח אדמה גדול – קוביות
- 4 כוסות מים רותחים
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- בסיר גדול מחממים שמן ובו מבשלים את הבצל והשום עד להזהבה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית.
- מביאים לרתיחה נמוכה במשך רבע שעה, עד שתפוחי האדמה רכים.
- מסירים מהאש ובעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק עד לקבלת המרקם הרצוי.
- מגישים עם פולי סויה שלמים, בצל ירוק קצוץ ושמן זית.
בתאבון!
המרקים הכי מומלצים לחורף: