FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טרייה או מקולקלת? 3 שיטות (זריזות) לבדיקת טריות ביצים

ביצים הן מצרך בסיסי במטבח, הן מככבות בארוחת בוקר וגם משמשות לאפייה. אך ביצים מקולקלות הן לא רק לא טעימות, הן גם עלולות לגרום למחלות ואף להרעלת מזון. הכתבה הזו תלמד אתכם איך לזהות ביצים מקולקלות בקלות וביעילות, ותבטיח לכם בישול ואפייה בטוחים וטעימים!

הנה 3 שיטות קלות ומהירות לבדיקת טריות ביצים, שיתעזרו לכם למנוע אסון קולינרי ובעיות בריאותיות!

  1. מבחן הציפה: פשוט הניחו את הביצה בספל שקופה עם מים קרים. ביצה טרייה תשקע מיד ותשכב על צדה. ביצה פחות טרייה תשקע מעט ותעמוד על הקצה התחתון. ביצה מקולקלת? תצוף ותלך לפח!
  2. מבחן הריח: פתחו את הביצה לקערה. אם עולה ריח חזק ולא נעים, זה סימן בטוח שהביצה מקולקלת.
  3. מבחן החלבון והחלמון: חלבונים טריים הם במרקם עבה וצבעם אטום. חלבונים מקולקלים יהיו מימיים ווהצבע צלול. גם חלמון טרי הוא תפוח ועגלגל ובצע עז, בעוד שחלמון מקולקל יהיה שטוח ובהיר.

טיפים נוספים:

  • מומלץ לאחסן ביצים במקרר בקרטון המקורי, בטמפרטורה של 4 מעלות או פחות.
  • ביצים טריות יחזיקו מעמד עד 5 שבועות לאחר תאריך הייצור שעל האריזה.
  • ביצים מבושלות קשות יחזיקו מעמד עד שבוע במקרר.
דילוג לתוכן