FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לביבות כרוב מטוגנות לארוחה קלילה

לביבות קלילות ורכות עם הרבה כרוב ובצל. קלות להכנה וסופר טעימות. הלביבות נהדרות כמנה ראשונה או לארוחת ערב קלה. לגרסה ללא גלוטן מחליפים את הסולת בקורנפלור.

מתכון ללביבות כרוב מטוגנות

זמן הכנה: 20 דק' | זמן טיגון: 15 דק' | סה"כ: 35 דק'

מצרכים:

  • 1/2 כרוב בינוני
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן
  • 2 ביצים
  • 4 כפות סולת או קמח לבן
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק (עלים בלבד)
  • 1 כפית תימין
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  1. קוצצים את הכרוב לרצועות ומבשלים במים רותחים במשך 7-8 דקות.
  2. מוציאים, מסננים היטב ומעבירים לקערה גדולה.
  3. מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים בצל מספר דקות. מוסיפים שום ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהבצל מזהיב.
  4. מכבים את האש ומעבירים את הבצל לקערת הכרוב.
  5. מוסיפים לכרוב ביצים, סולת, פטרוזיליה ותבלינים ומערבבים היטב. במידה והתערובת נוזלית מידי מוסיפים כף סולת.
  6. מניחים בצד ל-10 דקות.
  7. בינתיים מחממים שמן במחבת גדולה.
  8. בעזרת כף יוצרים לביבות מתערובת הכרוב ומטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך 2-3 דקות עד להזהבה.
  9. הופכים בעזרת שני מזלגות וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות, עד שהלביבות מוכנות.
  10. מוציאים, מניחים על נייר סופג, מעבירים לצלחת ומגישים חם.
    בתאבון!

עוד מתכוני לביבות בטוחים:

דילוג לתוכן