איך מכינים ניוקי ביתי + 2 מתכוני רטבים מומלצים

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

ישנו ויכוח עתיק יומין הדן בשאלה האם הניקוי הוא סוג של פסטה או לא. בעיקרון, הניוקי הן כופתאות בצק עשויות תפוחי אדמה, קמח וביצים. מה שהופך את הניוקי למושלם להכנה ביתית הוא העובדה הפשוטה שאפשר לאלתר! למרות שצורת הניוקי הקלאסית מצריכה מכשיר מיוחד, בעצם, ניתן לבחור באיזו צורה שרוצים.

הכנת ניוקי ביתי - צעד אחר צעד | תמונה: shutterstock

הכנת ניוקי ביתי – צעד אחר צעד | תמונה: shutterstock

מתכון: ניוקי תפוחי אדמה ביתי בקלות

אחת המנות הטעימות שיש למסעדות איטלקיות להציע לנו – ניוקי תפוחי אדמה. אולי זאת הצורה שלהם או המרקם הרך והממכר הזה שאי אפשר להפסיק לאכול. מה שבטוח, ניוקי תפוחי אדמה זה טעים בטירוף ואנחנו רוצים שכולם ידעו איך להכין את המנה הזאת בבית. אז שנתחיל?

מה צריך?

  • 4 תפוחי אדמה אדומים
  • 1/2 כוס גבינת פרמז’ן מגוררת
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 וחצי כוסות קמח
  • מעט מלח

איך מכינים?

  1. מכניסים את תפוחי האדמה לתוך סיר גדול, מכסים במים ומרתיחים.
  2. כשרתחו המים, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים למשך 30 דקות עד להתרככות תפוחי האדמה.
  3. מצננים את תפוחי האדמה לטמפרטורת החדר, מקלפים אותם ומועכים בקערה נפרדת, עד לקבלת פירה.
  4. מוסיפים לקערה ביצים, פרמז’ן ומלח ומערבבים היטב, עד לקבלת עיסה אחידה.
  5. מוסיפים בהדרגה את הקמח, כאשר בין כל פעם לשים את הבצק היטב.
  6. כאשר נוצר בצק אחיד, מקמחים משטח עבודה ומגלגלים את הבצק לצורת נקניק צר וארוך.
  7. פורסים את רצועות הבצק הדקות לחתיכות ניוקי ומניחים בצד.
  8. מרתיחים סיר גדול עם כמחצית מים ומלח, מכניסים את חתיכות הניוקי רק כשרותחים ומבשלים עד שהחתיכות צפות מעל פני המים.
  9. מעבירים את הניוקי לקערת מים עם קרח, בכדי שלא ימשיכו להתבשל, למשך כדקה או שתיים ומגישים עם הרוטב האהוב.



ועכשיו – לרוטב!

אין ספק שניוקי זאת מנה שפשוט חייבת את הרוטב המושלם שלה. לכן החלטנו לפנק אתכם בשני מתכונים לרטבים קלים להכנה – רוטב עגבניות ורוטב שמנת פטריות. קדימה, לעבודה!

ניוקי ברוטב עגבניות ביתי | תמונה: shutterstock

ניוקי ברוטב עגבניות ביתי | תמונה: shutterstock

רוטב עגבניות לניוקי

רוטב אדום, מעט מתקתק ומושלם לניוקי תפוחי אדמה, קבלו את המתכון הבא שישדרג לכם את הניוקי במהירות.

  • ½ בצל קצוץ
  • 1 כף שום כתוש
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף עגבניות מרוסקות
  • כפית פפריקה
  • ⅓ כפית כורכום
  • ½ כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 עלה בזיליקום טרי קצוץ
  • ¼ כפית תבלין צ’ילי גרוס חריף (לא חובה)

איך מכינים?

מטגנים את הבצל והשום בסיר בינוני, מוסיפים את הרסק, עגבניות מרוסקות, פפריקה, כורכום, סוכר, מלח, בזיליקום וצ’ילי (אם אוהבים חריף) ומוסיפים לזה כוס מים רותחים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים את הרוטב למשך 15 דקות על אש נמוכה, עד להסמכת הרוטב. מוסיפים מלח פלפל לפי טעם, במידה והרוטב נהיה סמיך מידי, ניתן להוסיף מעט מים רותחים, תוך כדי ערבוב.

עוד מתכונים ברוטב עגבניות עם ניחוח איטלקי:





ניוקי ביתי ברוטב שמנת פטריות | תמונה: shutterstock

ניוקי ביתי ברוטב שמנת פטריות | תמונה: shutterstock

רוטב שמנת פטריות לניוקי

אחד הרטבים הטעימים ביותר שקיימים – רוטב שמנת פטריות (אלפרדו). עכשיו תוסיפו אותו לצלחת ניוקי חמה ותתנו לעצמיכם להתענג על המנה הנהדרת הזאת.

  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 50 גרם חמאה
  • סלסילת פטריות שמפיניון טריות (ניתן להשתמש בפטריות פרוסות מקופסת שימורים)
  • 1 כף קמח
  • 250 מ”ל שמנת לבישול / שמנת מתוקה
  • 1 כף אבקת מרק פטריות
  • 1 כוס מים רותחים
  • מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

איך מכינים?

מטגנים בסיר בינוני בצל עם חמאה על להבה בינונית עד שהבצל נהיה שקוף, למשך 2 דקות. מוסיפים לסיר פטריות ומטגנים למשך דקה נוספת. מפזרים מעל כף קמח ומערבבים בעזרת כף מעץ. מוסיפים לסיר שמנת, מביאים לרתיחה למשך 2 דקות ומנמיכים את הלהבה, תוך כדי ערבוב.

מערבבים את אבקת המרק בתוך כוס מים רותחים, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב עד לקבל תערובת אחידה. מתבלים את הרוטב באגוז מוסקט, מלח ופלפל ונמשיך לבשל על אש נמוכה עד לדרגת הסמיכות הרצויה. מכבים את האש, מתבלים במלח פלפל לפי הטעם ומגישים.

עוד מתכוני רוטב שמנת בניחוח איטלקי:

אם הצלחנו לעשות לכם חשק לפסטה, אנחנו עשינו את שלנו. כדאי לכם להציץ במילון הפסטה הגדול שלנו, כדי שתוכלו לקבל השראה למנה האיטלקית הבאה שלכם >> מילון הפסטה הגדול + מתכונים מעולים

שיתוף

תגובה אחת

  1. ליאור שלג :

    היי לכמה מנות המתכון ?

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *