תפוחי אדמה מוקרמים בתנור – מתכון בטוח

על ידי המתכונים של אתי ממן  

טעים ועצבני!!! תפוחי אדמה מוקרמיםם בתנור ברוטב שמנת פטריות עם גבינה צהובה ומוצרלה. מנה קלה להכנה והכי טעימה שרק אפשר שמתאימה מאוד לחג שבועות שמתקרב.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 15 דקות

    30 דקות

    45 דקות

  • 4 מנות

מצרכים למתכון

5 תפוחי אדמה

3 גביעי שמנת לבישול

50 גרם חמאה

1 בצל מטוגן

1 קופסה של פטריות חתוכות

3 כפות אבקת מרק פטריות

1/2 כפית אגוז מוסקט

גבינה צהובה מגורדת

מעט גבינת מוצרלה מגורדת

הוראות הכנה

את תפוחי האדמה מכניסים (עם הקליפה) לכלי פלסטיק סגור. מעבירים למיקרוגל לחימום של 15 דקות לערך, עד שתפוחי האדמה מתרככים.

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות או לקוביות. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בכלי הגשה שמתאים לתנור.

מכינים רוטב שמנת פטריות: בסיר בינוני על להבה נמוכה מבשלים שמנת, חמאה, בצל מטוגן, אגוז מוסקט ופטריות. כשהחמאה נמסה והשמנת חמה מוסיפים את אבקת מרק הפטריות ומערבבים היטב למניעת גושים.

שופכים את רוטב שמנת הפטריות על גבי תפוחי האדמה שמסודרים בכלי (חשוב לשפוך באופן אחיד).

מפזרים מעל לתפוחי האדמה גבינה צהובה ומוצרלה כמה שאוהבים.

מכיניסים את תפוחי האדמה להקרמה בתנור על מצב גריל למשך כמה דקות, עד שהגבינה הופכת מוקרמת = מזהיבה ומבעבעת.

המנה המוקרמת המושלמת היא כמובן תפוחי אדמה, אבל אם היינו מספרים לכם שישנן עוד מנות מוקרמות טעימות לא פחות, הייתם מאמינים?

אם אתם חסידים של תפוחי אדמה, אל תפספסו את אוסף המתכונים הבא >> עשרות מתכונים עם תפוחי אדמה

שתפו את המתכון >>

14 דירוגים וחוות דעת

הדס אסרף

24/05/2018

אליפות אהבתי ממש המון רוטב זה יותר טוב סמיך”

שני

18/12/2017

3 חבילות שמנת לבישול על 5 תפו”א זה המון!!! מספיק אחת או שתיים אם מכפילים תפ”וא. חוץ מזה אחלה מתכון! טעים!

foodisgood

18/06/2017

היי אסנת,
שמנת לבישול מגיעה בקופסה / גביע וכתוב עליה שמנת לבישול (לא שמנת חמוצה).

אסנת

01/06/2017

הי
מה זה שלוש גביעי שמנת לבישול האם זו שמנת בקופסא או שמנת חמוצה

תודה אשמח לתגובה

שף דובי

26/05/2017

אכן ניתן להסתפק ב 2 חבילות שמנת לבישול.
כמו כן יש להוסיף פילפל לבן לפי הטעם.
מתכון טעים

שלומי

13/03/2017

סוף הדרך!

foodisgood

27/12/2016

היי תמר,בהחלט ניתן להכין מהמתכון בטטה מוקרמת בתנור.
המירי את תפוחי האדמה בבטטות באותה הכמות והמשיכי במתכון כרגיל 🙂

תמר

25/12/2016

אפשר להחליף את התפוא בבטטות?

ספיר

08/09/2016

אפשר ללא בצל מטוגן ?

סילבי

08/06/2016

להיט

שפיק

07/06/2016

נשמע טוב הייתי מוסיף ביצה אחת עם פירה במקום פרוסות ומוסיף פלפל שחור ומלח ושמנת מתוקה אחד עם 200 גרם חמאה והרבה גבינה צהובה מעל מתקון מעולה תודה רבה

נ”ר

31/05/2016

אפשר ללא פטריות

מסכימה עם גילי

20/05/2015

אני חושבת ששלוש חבילות של שמנת זה יותר מידי, אנסה עם שתיים (פחות כבד)

גילי

29/04/2015

נראה מגרה..
שלושה חבילות שמנת לבישול (כל חבילה 250 מ”ל) זה הרבה יחסית לכמות תפוחי האדמה.. לא?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00