FoodisGood

חיפוש

תפוח אדמה מוקרם בתנור • מתכון קל ומנצח

על ידי FoodisGood  

מתכון מנצח להכנת תפוחי אדמה מוקרמים בתנור ברוטב שמנת (עם או בלי פטריות), להקרמה - גבינה צהובה או מוצרלה. תפוח אדמה מוקרם הוא מנה מאוד קלה להכנה והכי טעימה שרק אפשר! מתאים מאוד לחג שבועות שמתקרב אבל יהיה נהדר גם לארוחת ערב משפחתית של אמצע השבוע.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 15 דקות

    30 דקות

    45 דקות

  • 4 סועדים

מצרכים למתכון

5 תפוחי אדמה

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1 גביע / 250 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר להחליף בשמנת לבישול)

1 כפית גדושה אבקת מרק פטריות או בטעם עוף

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

200 גרם גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת

1 קופסה של פטריות חתוכות (לא חובה, אבל משדרג)

1/2 כפית אגוז מוסקט (לא חובה, אבל משדרג)

הוראות הכנה

מרככים את תפוחי האדמה: במיקרוגל בחימום של 15 דקות בערך או בסיר עם מים רותחים.

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות או לקוביות. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בכלי הגשה שמתאים לתנור.

מכינים רוטב שמנת: בסיר בינוני על להבה נמוכה מבשלים שמנת, שמן זית, אגוז מוסקט ופטריות. כשהחמאה נמסה והשמנת חמה מוסיפים את אבקת מרק הפטריות ומערבבים היטב למניעת גושים.

שופכים את הרוטב על גבי תפוחי האדמה שמסודרים בכלי (חשוב לשפוך באופן אחיד).

מפזרים מעל לתפוחי האדמה גבינה צהובה מגורדת לכיסוי מלא.

אופים את תפוחי האדמה להקרמה בתנור על מצב גריל למשך כ-5 דקות, עד שהגבינה הופכת מוקרמת = מזהיבה ומבעבעת.

שימו ❤️ המתכון מופיע באוסף: מתכוני מוקרם מומלצים

כמה טיפים חשובים להכנת המנה המושלמת:

  • בזמן שפטריות ואגוז מוסקט הם לא חובה - הם ישדרגו לכם את המנה בצורה מופלאה וייקחו אותה לרמת מנת מסעדות, נסו ולא תתחרטו!
  • את המנה מומלץ להגיש חמה מהתנור, אבל אפשר גם לכסות ולאחסן במקרר. לחימום מחדש יש לחמם בתנור על מצב אפייה 180 מעלות עד שהגבינה מבעבעת.
  • אפשר בהחלט גם להשתמש בשמנת לבישול עם אחוזי שומן נמוכים, המנה תצא טעימה גם כן.
  • שימו לב - אם השתמשתם בשמנת לבישול במקום שמנת מתוקה, מומלץ להפחית את כמות המלח ל רבע כפית בלבד.

שדרגו את הארוחה:

תפוח אדמה מוקרם הוא המנה הכי מנחמת שאפשר לחשוב עליה, אבל הוא לא יהיה מושלם בלי סלט ומנות צד נוספות, כדי ליהנות מארוחה שלמה כדאי להגיש את המנה לצד:

עוד מתכונים מוקרמים שאנחנו אוהבים:

בזמן שתפוחי אדמה הם המנה המוקרמם הפופולרית ביותר, ישנם כמה מתכוני מוקרמים נוספים שאנחנו מאוד ממליצים לנסות, מבטיחים שתתאהבו!

אם אתם חסידים של תפוחי אדמה, אל תפספסו את אוסף המתכונים הבא >> עשרות מתכונים עם תפוחי אדמה

14 דירוגים וחוות דעת

הדס אסרף

אליפות אהבתי ממש המון רוטב זה יותר טוב סמיך"

שני

3 חבילות שמנת לבישול על 5 תפו"א זה המון!!! מספיק אחת או שתיים אם מכפילים תפ"וא. חוץ מזה אחלה מתכון! טעים!

היי אסנת,
שמנת לבישול מגיעה בקופסה / גביע וכתוב עליה שמנת לבישול (לא שמנת חמוצה).

אסנת

הי
מה זה שלוש גביעי שמנת לבישול האם זו שמנת בקופסא או שמנת חמוצה

תודה אשמח לתגובה

שף דובי

אכן ניתן להסתפק ב 2 חבילות שמנת לבישול.
כמו כן יש להוסיף פילפל לבן לפי הטעם.
מתכון טעים

שלומי

סוף הדרך!

היי תמר,בהחלט ניתן להכין מהמתכון בטטה מוקרמת בתנור.
המירי את תפוחי האדמה בבטטות באותה הכמות והמשיכי במתכון כרגיל 🙂

תמר

אפשר להחליף את התפוא בבטטות?

ספיר

אפשר ללא בצל מטוגן ?

סילבי

להיט

שפיק

נשמע טוב הייתי מוסיף ביצה אחת עם פירה במקום פרוסות ומוסיף פלפל שחור ומלח ושמנת מתוקה אחד עם 200 גרם חמאה והרבה גבינה צהובה מעל מתקון מעולה תודה רבה

נ"ר

אפשר ללא פטריות

מסכימה עם גילי

אני חושבת ששלוש חבילות של שמנת זה יותר מידי, אנסה עם שתיים (פחות כבד)

גילי

נראה מגרה..
שלושה חבילות שמנת לבישול (כל חבילה 250 מ"ל) זה הרבה יחסית לכמות תפוחי האדמה.. לא?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן