דג לוקוס • 2 מתכונים טעימים וסופר מומלצים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

אם יש משהו שאנחנו אוהבים זה דג לוקוס ברוטב אדום. לכן, החלטנו להמליץ על 2 המתכונים שלדעתנו הולכים הכי הכי טוב עם לוקוס.. תכינו את החלה או הלחם כי הולך להיות טעים..

הקאלסי: דג לוקוס ברוטב עגבניות חריף

טוב, אתם בטח תשמחו לגלות שהמתכון הבא הוא המתכון הכי טוב שיש להכנת לוקוס, למה? פשוט כי מדובר במנה מדהימה עם שילוב טעמים של מלוח, חריף ומעט חמוץ. משלבים עם חלה או לחם ביתי ולא מפסיקים לאכול.. ניתן להשתמש בפילה לוקוס או בלוקוס חתוך לפרוסות (מומלץ לבקש שיחתכו ולא לחתוך לבד)

מצרכים:

  • 1 קילו דג לוקוס – חתוך לפרוסות או פילה
  • 1 וחצי כוסות מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 לימון סחוט
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 עגבנייה מרוסקת
  • ¼ כפית מלח
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 3 כפיות פלפל צ’ילי חריף קצוץ
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן במחבת גדולה, על אש בינונית ומוסיפים את רצועות הגמבה. מטגנים למשך כדקה.
  2. מוסיפים למחבת כמון ופפריקה ומטגנים למשך כחצי דקה.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים חצי כוס מים, מיץ לימון, רסק עגבניות, עגבנייה מרוסקת, מלח, שום וצ’ילי ומוסיפים למחבת עם השמן.
  4. מערבבים את תכולת המחבת יחד היטב ומטגנים למשך 10 דקות על אש נמוכה.
  5. מוסיפים את חתיכות הדג ושאריות המים למחבת, יחד עם כוסברה.
  6. מכסים במכסה ומבשלים למשך 15 דקות על אש נמוכה.
  7. מגישים חם, רצוי עם חלה חמה ומתוקה.



למשקיענים: קציצות דג לוקוס ברוטב עגבניות

קציצות דגים ברוטב | תמונה: shutterstock

עוד מנה שמשגעת את כל מי שטועם אותה היא מנת קציצות הלוקוס. את הקציצות הללו ניתן לאכול גם לאחר טיגון (מבלי לבשלן ברוטב), אבל אתם פשוט חייבים לנסות אותן בתוך רוטב עגבניות שכל-כך מחמיא להן!

מצרכים:

לקציצות

  • 500 גרם דג לוקוס טחון
  • תפוח אדמה מגורר
  • בצל בינוני מטוגן
  • ביצה שלמה
  • 1/3 כוס פירורי לחם (או קמח מצה)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • כף פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב

  • בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • חבילת רסק עגבניות קטנה
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כפית תבלין גריל עוף
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית אבקת מרק עוף
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. תחילה נכין את תערובת הקציצות ע”י ערבוב כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה.
  2. נכין מגש גדול ועליו נסדר את הקציצות שלנו. נעביר את מגש הקציצות למקרר למשך שעה.
  3. בסיר גדול נטגן בצל ושום. נוסיף רסק עגבניות ואת שאר מצרכי הרוטב ונביא לרתיחה, ננמיך ללהבה בינונית-נמוכה ונוסיף את קציצות הדגים.
  4. חשוב לוודא שהרוטב יכסה עד 3/4 גובה הקציצות.
  5. נבשל את הקציצות ברוטב למשך 20 דקות, עד שהקציצות מוכנות. נקשט בפטרוזיליה ונגיש לצד חלה טרייה.

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *