אם חשבתם לערוך מסיבה בבית, לארח חברים, או פשוט להתפנק במשקה חם ומיוחד ביום קר – קבלו את המתכון המומלץ – סנגריה חמה ומושלמת.
מה זה סנגריה ואיך מכינים אותה?
טוב ששאלתם, כי תוכלו לחשוב על זה בזמן שאתם לוגמים מהמשקה החם והטעים הזה ולדמיין שאתם יושבים בלב רחובות ספרד האקזוטיים – שם נפוץ המשקה במיוחד. השם סנגריה (דם בספרדית) מגיע מצבעו העמוק של המשקה, המורכב מיין ופירות חתוכים ולעתים מכיל גם מיץ תפוזים או ברנדי.
מצרכים
- 1/2 תפוח, קלוף, חתוך לקוביות
- 1/2 תפוז, עם הקליפה, פרוס לחתיכות קטנות
- 4 כפות סוכר חום
- 3/4 כוס מיץ תפוזים
- 1/3 כוס ברנדי
- 1 בקבוק יין אדום יבש
איך מכינים?
- מערבבים היטב תפוח, תפוז וסוכר בקנקן גדול.
- מוסיפים מיץ תפוזים וברנדי ומערבבים עם התערובת.
- מוסיפים יין אדום, מערבבים ומוסיפים במידת הצורך עוד מיץ תפוזים, ברנדי או סוכר חום.
- מחממים את התערובת בסיר על אש בינונית נמוכה למשך כ-10 דקות.
- מקשטים בפרוסות תפוז ומגישים חם.
- את משקה הסנגריה החם ניתן לשדרג בפירות מכל הסוגים שרק רוצים.
- אם לא סיימתם את כל המשקה או שהמסיבה נגמרה לפני הזמן, ניתן לאחסן את הסנגריה במקרר למשך 48 שעות נוספות ולשתות קר, או לחמם שוב בסיר כ-3 דקות.
- לסנגריה קרה – מערבבים את כל מצרכי הסנגריה בקערה, טוחנים קוביות קרח בבלנדר או בשייקר ידני ומוסיפים את כל המרכיבים לתוך קנקן גדול.
- עוד משקה חם שינחם אתכם ביום קר >> מתכון לסחלב ביתי
- ממש קר לכם? בואו להתחמם עם דייסה טובה >> 3 דייסות ביתיות ששווה להכיר