מתכון לפונדו שוקולד מעולה, גם בגרסת פרווה. כי אין יותר טעים משילוב פרי עסיסי ושוקולד נמס שמתפוגג בפה בתחושת אווריריות מאין כמותה.
הכנת פונדו שוקולד
מצרכים
- 340 גרם שוקולד חלב (מריר לפונדו פרווה), חתוך לקוביות
- 1 כוס שמנת להקצפה (שמנת צמחית לפונדו פרווה)
- קורט מלח
- לטבילה: תותים, בננות חתוכות, אפרסקים, תפוחים וכל פרי שתרצו
אופן ההכנה
- מחממים את השמנת בסיר קטן על אש בינונית עד לקבלת בועות קטנות של רתיחה.
- מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
- ניתן לטבול בפונדו ישירות מהסיר או להעביר לכלי פונדו מיוחד ששומר על הפונדו חם על אש קטנה מאוד (מעל נר).
טיפים להגשת פונדו
- העבירו את הפונדו לקערה וסדרו את הפירות מסביב בצורה נוחה ויפה.
- תמיד הגישו את הפונדו מעל למפה, אתם לא רוצים לדאוג ללכלוך השולחן בזמן האכילה.
- כדי להפוך את הפונדו לחוויה אמיתית השתמשו במזלג פונדו מיוחד, אם אין, ניתן להשתמש גם בקיסם או במזלג רגיל.
- הפונדו התקשה? לא נורא, במידה והפונדו מתקשה, ניתן להוסיף כפית שמנת, להחזיר לחימום של חצי דקה במיקרוגל ולערבב עד לריכוך.
- מכונה להכנת פונדו תשמור על השוקולד שלכם בטמפרטורה המושלמת כל הערב.
שדרוגים לפונדו
פונדו למבוגרים: ניתן להוסיף לשוקולד כף של אייריש קרים או כל ליקר אחר להוספת ושדרוג הטעם.
פונדו בניחוח וניל: תמצית וניל תמיד יכולה להוסיף לשוקולד טעם מיוחד.
לאוהבי הקפה: כפית של אבקת אספרסו לאוהבי הטעם המריר.
לילדים ולא רק: ניתן להוסיף מרשמלו חמים בנוסף לפירות וליהנות מהשילוב המושלם עם השוקולד.