איך מכינים מרציפן ביתי ואיך מכינים ממנו צורות? לפניכם מדריך פשוט להכנת מרציפן הכולל מתכון למרציפן + סרטון הדרכה ליצירת צורות של פירות ממרציפן וצביעה בצבעי מאכל.
מתכון למרציפן
מצרכים:
- 2 כוסות שקדים טבעיים (מושרים במים 12 שעות לפחות)
- 3 כפות דבש
- 1 כפית תמצית שקדים
אופן ההכנה:
שלב 1: מסננים וקולפים את השקדים ומעבירים אותם למעבד מזון. טוחנים עד לקבלת אבקה דקה.
שלב 2: מוסיפים דבש ותמצית שקדים ומעבדים שוב עד שהתערובת מתגבשת לעיסה. עם מרית מנקים את שולי
הקערה במידת הצורך ומעבדים שוב.
שלב 3: מוציאים את המרציפן למשטח עבודה ומעבדים אותו בידיים לגליל ארוך ועבה. מוסיפים מעט מים אם התערובת יבשה מדי. (אבל לא יותר מדי).
שלב 4: עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקום חשוך וקריר עד לשימוש.
שלב 5: משאירים את המרציפן כגליל ארוך ומקשטים בשקדים, יוצרים מהמרציפן צורות, או מכדררים לכדורים קטנים.