הקיץ הגיע במלוא תפארתו ולמרות שבריכה בחצר וגיחות לים הם בהחלט יתרונות מספקים, שאר ימי הקיץ שאנחנו מבלים בבית מצריכים פתרונות יצירתיים. אל דאגה – סידרנו לכם 5 מתכונים לקרטיבים (או, לילדים – ארטיקים) ביתיים שישמרו עליכם קרירים וצוננים.
רגע לפני – כמה טיפים חשובים:
- מלאו את הכוס או תבנית הקרטיב רק עד שלושת רבעי גובה, הנוזל מתנפח במהלך ההקפאה, כדאי להשאיר לו מקום.
- לחילוץ מהיר של הקרטיבים מהתבנית – הניחו את התבנית בקערה עם מים, כשליש גובה התבנית או החזיקו כדקה מתחת לברז עם מים פושרים.
- אל תיצמדו למתכון – ניתן להשתמש בכל פרי שאוהבים, נסו את זה!
- למגוון מוצרים מדליקים להכנת גלידות וקרטיבים ביתיים
1. ארטיק שוקו שוקו ביתי ממש כמו בקיוסק
![](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2017/06/chocolate-popsicles.jpg)
קראו לו גלידה, קראו לו ארטיק – או פשוט תכינו אותו בבית. שוקו שוקו הוא הארטיק האהוב ביותר | 8-10 קרטיבים.
מצרכים
- 250 מ"ל שמנת מתקה
- כוס חלב
- חבית אינסטנט פודינג שוקולד
- 1/3 כוס אבקת שוקולית לאפייה
איך מכינים?
- בקערת המיקסר מקציפים (במהירות איטית) שמנת עם חלב, פודינג וניל ושוקולד עד שהמרכיבים מתאחדים מעט והאבקות נעלמות.
- מגבירים את מהירות ההקצפה וממשיכים להקציף עוד כ-3 דקות, אנחנו רוצים לקבל קרם יציב.
- מעבירים את הקרם לתבניות קרטיב או גלידה (אפשר גם בכוסות חד פעמיות) ומניחים במקפיא למשך 6 שעות.
2. קרטיב תותי פרוטי חלבי
![ארטיק תותים ויוגורט ביתי ארטיק תותים ויוגורט ביתי](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2017/06/strawberry-yogurt-popsicles.jpg)
הבחירה שלנו – קרטיב תותי פרוטי (תות ויוגורט) כל-כך קל להכנה וכל-כך מוצלח | 8-10 קרטיבים.
מצרכים:
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס מים
- כוס יוגורט בטעם טבעי
- 400 גרם תותים טריים ללא גבעולים
- 2 כפיות מיץ לימון
איך מכינים?
- בקלחת קטנה נחמם סוכר ומים על להבה בינונית, נערבב עד שהסוכר נמס לחלוטין, נוסיף מיץ לימון, נערבב ונסיר מהאש.
- במעבד מזון נטחן תותים עם יוגורט עד שמתקבלת מחית חלקה (אפשר לטחון פחות ולהשאיר חתיכות תות גסות).
- נוסיף למחית התותים שבבלנדר את סירופ הלימון ונטחן עוד כ-4 שניות.
- נעביר את תערובת התותים לתבניות קרטיב או גלידה (אפשר גם בכוסות חד פעמיות) ונניח במקרר למשך 6 שעות.
3. קרטיב סלט פירות שכולו בריאות
![](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2017/06/homemade-fruit-popsicles.jpg)
דרך נהדרת לגרום לילדים לאכול יותר פירות. הארטיק הבא יצנן אתכם וגם ישמור על הגזרה | 7-9 קרטיבים.
מצרכים:
- 2 קיווי
- 2 אפרסקים
- 1 כוס תותים
- 1/2 כוס ענבים
- 2 כוסות מיץ תפוחים טבעי / סודה בטעם לימון
איך מכינים?
- קולפים, שוטפים וחותכים את הפירות לפי הצורך, לקוביות קטנות שיכנסו לתבנית הקרטיב.
- מערבבים את כל הפירות בקערה ומסדרים בכל תבנית (או בכוס פלסטיק) כחצי גובה התבנית.
- שופכים לתבנית מיץ תפוחים או סודה לימון עד כשלושת רבעי גובה התבנית.
- מניחים את המקל ומכניסים להקפאה ללילה שלם.
4. ארטיק רמזור ביתי מדליק לילדים
הנוסטלגיה בהתגלמותה – קרטיב רמזור הוא אחד הקרטיבים האהובים ביותר על ילדים, ובואו נודה בזה – גם עלינו המבוגרים. מתכון נהדר לארטיק רמזור ביתי טעים יותר ובריא יותר.
מצרכים:
- 1.5 כוסות אבטיח חתוך לקוביות
- 1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות
- 4 קיווי קלוף וחתוך לקוביות
- מי סוכר: 1/2 כוס מים חמים + כף גדושה סוכר
איך מכינים?
- במעבד מזון מעבדים קיווי עם כף מי סוכר עד לקבלת מחית.
- יוצקים את מחית הקיווי לתבנית הקרטיב, כשליש גובה, ממקמים מקל ומכניסים להקפאה של שעה מלאה.
- במעבד מזון מעבדים מנגו עם כף מי סוכר עד לקבלת מחית.
- יוצקים את מחית המנגו לתבנית הקרטיב מעל למחית הקיווי, כשליש גובה, ומחזירים להקפאה של שעה.
- במעבד מזון מעבדים אבטיח עם כף מי סוכר עד לקבלת מחית.
- יוצקים את מחית האבטיח לתבנית הקרטיב, מעל למחית המנגו כשליש גובה, ומכניסים להקפאה למשך הלילה.
5. שרבט מנגו פסיפלורה בצבע מהמם
![](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2017/06/mango-passion-fruit-popsicle.jpg)
אם אתם אוהבים פסיפלורה, הקרטיב הבא יהיה החביב עליכם. טעם המנגו והפסיפלורה משתלבים יחדיו באופן נהדר ויוצרים קרטיב שרבט נהדר | 12 קרטיבים.
מצרכים:
- 1/2 כוס פסיפלורה (כ-5 פסיפלורות)
- 1.5 כוסות מנגו חתוך לקוביות
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 5 גר' ג'ינג'ר (לא חובה אבל כדאי)
למי סוכר:
- 1/2 כוס מים רותחים
- כף גדושה סוכר
איך מכינים?
- תחילה יוצרים מי סוכר ע"י ערבוב מים רותחים עם סוכר.
- במעבד מזון טוחנים מנגו עם מיץ תפוזים, מי סוכר וג'ינג'ר עד לקבלת מחית.
- מוסיפים פסיפלורה ומערבבים בעזרת כף.
- יוצקים לתבניות ארטיק או לכוס חד פעמית ומקפיאים ללילה שלם.
עוד מתכוני גלידות מעניינים: