הגיע החורף ואיתו החיפוש אחר "נשנושים", זה טבעי. יש לנו מתכון מעולה בשבילכם – לביבות דלעת אפויות שממש מתאימות לארוחת ערב. הן בריאות וטעימות וילדים בהחלט יסכימו לאכול אותן!
מה צריך?
- 250 גרם דלעת
- 1/2 בטטה
- גזר גדול מגורר
- ביצה
- 3 כפות קמח
- 3.5 כפות פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור
איך מכינים?
- את הדלעת והבטטה מבשלים 15 דק' במים עם כפית מלח, מוציאים, מועכים לפירה ומצננים.
- את הקישוא סוחטים היטב מנוזלים ומכניסים לקערה.
- מוסיפים את הפריה ואת שאר מצרכי הלביבות ומערבבים היטב.
ללביבות מטוגנות: מחממים שמן חצי עמוק במחבת, כשחם יוצרים לביבות ומטגנים כ-3 דקות מכל צד.
ללביבות אפויות: מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן ובעזרת 2 כפות מניחים לביבות על התבנית, משמנים בספריי שמן, אופים בתנור חם על 200 מעלות כ-5 דקות והופכים, ממשיכים באפייה עד להשחמה יפה.
יש לנו עוד מתכוני לביבות לילדים: