FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוף שלם חגיגי ממולא באורז וצנוברים

עוף שלם אפוי וחגיגי ממולא באורז וצנוברים ובמרינדת פפריקה מתוקה וחריפה. מנה משפחתית נפלאה שמתאימה לשישי וגם לארוחת חג.

מתכון לעוף ממולא אורז וצנוברים

זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 30 דק' | זמן אפייה: שעה וחצי | סה"כ: שעתיים וחצי

מצרכים:

  • עוף שלם

למרינדה:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

למלית:

  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס אורז לבן
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף אבקת מרק
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כוס צנוברים
  • מלח
  • פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

להכנת המרינדה:

  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומברישים את העוף מבפנים ומבחוץ.
  2. מניחים בתבנית פיירקס בגודל מתאים או תבנית האפייה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר על לשלב המילוי.

להכנת המלית:

  1. משרים את האורז במים.
  2. בינתיים מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  3. מסננים את האורז ומוסיפים לסיר, מטגנים כדקה, מוסיפים פנימה מים, אבקת מרק, פטרוזיליה ותבלינים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות, עד שכל הנוזל נספג והאורז מוכן כמעט לגמרי.
  5. מחממים מחבת על אש גבוהה ללא שמן ומוסיפים את הצנוברים.
  6. מערבבים בכף עץ וקולים רק עד שהצנוברים מתכהים מעט.
    מסירים מהאש ומעבירים לסיר האורז, מערבבים ונותנים לתבשיל להתקרר.

להרכבת המנה:

  1. ממלאים את העוף במלית האורז, קושרים את רגלי העוף בחוט מתאים לאפייה או משתמשים בקיסמים כך שהמילוי יישמר בתוך העוף ומניחים בתבנית הפיירקס כאשר הצד של החזה פונה כלפי מעלה.
  2. מכסים בנייר אפייה ומעליו עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כשעה ורבע.
  3. אחרי שעה ורבע מסירים בזהירות את הכיסוי ואופים כ-15 דקות נוספות, עד לקבלת צבע חום-זהוב יפה.
  4. מוציאים מהתנור, נותנים לתבנית להתקרר מעט ומגישים.
    בתאבון!

>> עוד מתכוני עוף מעולים תמצאו כאן

>> מתכון לעוף שלם בתנור (לא ממולא) תמצאו כאן

דילוג לתוכן