עוף שלם אפוי וחגיגי ממולא באורז וצנוברים ובמרינדת פפריקה מתוקה וחריפה. מנה משפחתית נפלאה שמתאימה לשישי וגם לארוחת חג.
מתכון לעוף ממולא אורז וצנוברים
זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 30 דק' | זמן אפייה: שעה וחצי | סה"כ: שעתיים וחצי
מצרכים:
- עוף שלם
למרינדה:
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
למלית:
- 2 בצלים קצוצים דק
- 3 כפות שמן זית
- 1 כוס אורז לבן
- 2 כוסות מים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף אבקת מרק
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כוס צנוברים
- מלח
- פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
להכנת המרינדה:
- מערבבים את כל חומרי המרינדה ומברישים את העוף מבפנים ומבחוץ.
- מניחים בתבנית פיירקס בגודל מתאים או תבנית האפייה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר על לשלב המילוי.
להכנת המלית:
- משרים את האורז במים.
- בינתיים מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מסננים את האורז ומוסיפים לסיר, מטגנים כדקה, מוסיפים פנימה מים, אבקת מרק, פטרוזיליה ותבלינים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות, עד שכל הנוזל נספג והאורז מוכן כמעט לגמרי.
- מחממים מחבת על אש גבוהה ללא שמן ומוסיפים את הצנוברים.
- מערבבים בכף עץ וקולים רק עד שהצנוברים מתכהים מעט.
מסירים מהאש ומעבירים לסיר האורז, מערבבים ונותנים לתבשיל להתקרר.
להרכבת המנה:
- ממלאים את העוף במלית האורז, קושרים את רגלי העוף בחוט מתאים לאפייה או משתמשים בקיסמים כך שהמילוי יישמר בתוך העוף ומניחים בתבנית הפיירקס כאשר הצד של החזה פונה כלפי מעלה.
- מכסים בנייר אפייה ומעליו עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כשעה ורבע.
- אחרי שעה ורבע מסירים בזהירות את הכיסוי ואופים כ-15 דקות נוספות, עד לקבלת צבע חום-זהוב יפה.
- מוציאים מהתנור, נותנים לתבנית להתקרר מעט ומגישים.
בתאבון!