אז איך הופכים בראוניז לעוגה עוד יותר מוצלחת? זה ברור! יוצקים מעליה המון רוטב קרמל מלוח ביתי והתוצאה מדברת בעד עצמה. מתכון לאוהבי השילוב הכי מושלם בעולם!
זמן עבודה: 20 דקות | תבנית: 20X20 ס"מ
מצרכים:
מצרכים לבראוניז:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם חמאה
- 3 ביצים L
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 100 גרם (3/4 כוס) קמח
- קורט מלח
- חופן אגוזי מלך קצוצים
לרוטב קרמל מלוח:
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 6 כפות (90 גרם) חמאה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 כפית מלח גס
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה בינונית ממיסים חמאה במיקרוגל כ-30 שניות.
- קוצצים את השוקולד ומוסיפים לקערה החמאה, מערבבים היטב ומכניסים למיקרוגל לעוד 30 שניות, מוציאים ומערבבים וממשיכים כך עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
- מוסיפים סוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית.
- מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, וטורפים היטב בין ביצה לביצה.
- מוסיפים קמח ומלח ומערבבים מעט, רק עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים אגוזי מלך ומערבבים.
- משמנים תבנית 20X20 ויוצקים את הבלילה לתבנית.
- אופים בתנור החם במשך 20-25 דקות, בסיום האפייה שולי הבראוניז יציבים למגע והמרכז עדיין מעט רך.
- מצננים על השיש עד לצינון מוחלט ולאחר הצינון חותכים לריבועים בגודל הרצוי.
הכנת קרמל מלוח:
- ממיסים את החמאה בסיר על אש בינונית.
- לאחר שהחמאה נמסה לחלוטין וקיבלה גוון זהוב, מוזגים את השמנת המתוקה. מערבבים כל הזמן ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומוסיפים את הסוכר. מערבבים שוב ומוסיפים את המלח.
- ממשיכים לערבב על אש בינונית נמוכה, עד שהרוטב מסמיך. מניחים להתקרר.
- יוצקים את רוטב הקרמל על הבראוניז לאחר החיתוך וטועמים, זה השלב לפזר עוד מלח גס במידה ורוצים.
בתאבון!
אם בא לכם בראוניז סופר קלים להכנה, נסו את המתכון הזה >> עוגת בראוניז מ-5 מצרכים בלבד