FoodisGood

בראוניז קרמל מלוח מטריפים שמכינים ב-20 דקות עבודה

אז איך הופכים בראוניז לעוגה עוד יותר מוצלחת? זה ברור! יוצקים מעליה המון רוטב קרמל מלוח ביתי והתוצאה מדברת בעד עצמה. מתכון לאוהבי השילוב הכי מושלם בעולם!

זמן עבודה: 20 דקות | תבנית: 20X20 ס"מ

מצרכים:

מצרכים לבראוניז:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 3 ביצים L
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח
  • קורט מלח
  • חופן אגוזי מלך קצוצים

לרוטב קרמל מלוח:

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 6 כפות (90 גרם) חמאה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית מלח גס

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה בינונית ממיסים חמאה במיקרוגל כ-30 שניות.
  3. קוצצים את השוקולד ומוסיפים לקערה החמאה, מערבבים היטב ומכניסים למיקרוגל לעוד 30 שניות, מוציאים ומערבבים וממשיכים כך עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
  4. מוסיפים סוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית.
  5. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, וטורפים היטב בין ביצה לביצה.
  6. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים מעט, רק עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים אגוזי מלך ומערבבים.
  7. משמנים תבנית 20X20 ויוצקים את הבלילה לתבנית.
  8. אופים בתנור החם במשך 20-25 דקות, בסיום האפייה שולי הבראוניז יציבים למגע והמרכז עדיין מעט רך.
  9. מצננים על השיש עד לצינון מוחלט ולאחר הצינון חותכים לריבועים בגודל הרצוי.

הכנת קרמל מלוח:

  1. ממיסים את החמאה בסיר על אש בינונית.
  2. לאחר שהחמאה נמסה לחלוטין וקיבלה גוון זהוב, מוזגים את השמנת המתוקה. מערבבים כל הזמן ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש ומוסיפים את הסוכר. מערבבים שוב ומוסיפים את המלח.
  4. ממשיכים לערבב על אש בינונית נמוכה, עד שהרוטב מסמיך. מניחים להתקרר.
  5. יוצקים את רוטב הקרמל על הבראוניז לאחר החיתוך וטועמים, זה השלב לפזר עוד מלח גס במידה ורוצים.
    בתאבון!

אם בא לכם בראוניז סופר קלים להכנה, נסו את המתכון הזה >> עוגת בראוניז מ-5 מצרכים בלבד

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן