FoodisGood

עלי גפן ממולאים באורז • סרמאלה

מתכון אותנטי לעלי גפן ממולאים באורז מלווה בסרטון הסבר על תהליך ההכנה. הטעם המיוחד מצדיק את שלבי ההכנה ואפשר לשתף את הילדים וליהנות מההכנה (ומהתוצאה) יחדיו.

מצרכים:

  • 600 גרם עלי גפן למילוי.
למילוי עלי הגפן:
  • 1 כוס שמן זית
  • 500 גרם בצל קצוץ דק
  • 25 גרם צנוברים
  • 250 גרם אורז לבן שטוף ומסונן
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 וחצי כפית פפריקה אדומה/חריפה
  • 1 כפית פלפל אנגלי גרוס
  • 2 כפיות סומאק
  • 1 כפית מלח לימון
  • 1 כף גדושה דומדמניות (לא חובה)
  • 1 כף רכז רימונים חמוץ
  • 1/2 כוס מים רותחים
לבישול:
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 3/4 כוס מים רותחים

הוראות הכנה:

להכנת המילוי:

  1. מטגנים במחבת עם שמן חם בצל קצוץ  כ – 8 דקות, עד להזהבה.
  2. מוסיפים בזה אחר זה את המרכיבים הבאים ומערבבים:
    • צנוברים ואורז.
    • רסק עגבניות.
    • תבלינים, כולל דומדמניות.
    • רכז רימונים.
  3. מוסיפים מים רותחים ומערבבים היטב.
  4. מכסים את הסיר ומבשלים כ – 10 דקות, עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.
  5. מכבים את האש ומקררים את המילוי.

להכנת עלי הגפן הממולאים:

  1. שוטפים את עלי הגפן בעדינות, על מנת להוציא מהם את המליחות.
  2. מניחים עלה גפן על משטח עבודה, כאשר הצד המחוספס כלפי מעלה.
  3. שמים 1/2 כף מהמילוי במרכז החלק העליון של העלה, כך שנשארים כשני סמ' מכל צד לקיפול העלה.
  4. מקפלים את החלק העליון של העלה על המילוי ומהדקים קלות.
  5. מקפלים את שני צידי העלה פנימה ומגלגלים כלפי מטה את העלה, עד לקבלת עלה מגולגל ומהדקים בעדינות.
  6. מרפדים תחתית סיר בעלי גפן פתוחים ומניחים עליהם את עלי הגפן הממולאים.
  7. חשוב להניח את העלים בצפיפות כך שהם לא ייפתחו בבישול.
  8. מוסיפים שמן ומים רותחים.
  9. מניחים מעל עלי הגפן מכסה סיר או צלחת שתהיה כמשקולת עליהם.
  10. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
  11. מכבים את האש וממתינים שעלי הגפן יתקררו.
  12. מעבירים למגש הגשה יפה, ניתן לשפוך מעל יוגורט קר ומגישים.

עוד מתכוני ממולאים

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *