FoodisGood

האם הסושי שאתם אוכלים באמת טרי? 3 דרכים לבדוק

בשנים האחרונות הסושי נמצא בכל מקום, וזה מעולה! כי אנחנו אוהבים סושי :) אבל הזמינות של הסושי הופכת את המשימה למצוא מסעדת סושי מוצלחת לקצת יותר קשה. הנה 3 דברים שצריך לשים אליהם לב בדרך למציאת מסעדת סושי מוצלחת – שמגישה סושי טרי ואיכותי.

האצה: אצות פריכות ויבשות – ולא רטובות ודביקות

אצות סושי - פריכות ולא דביקות

אחד הסימנים הראשונים לזיהוי סושי טוב הוא לפי האצה, ברול מוצלח, האצה צריכה להיות פריכה ובטמפרטורת החדר. כשאתם נוגסים בסושי – הביס אמור "לעבור חלק" והאצה צריכה להיחתך מיד. אם האצה דביקה ורטובה – היא לא טרייה מספיק.

האורז: אורז אוורירי חמים – ולא קר ודחוס

אורז לסושי - אוורירי וחמים

האורז הוא מרכיב משמעות מהסושי ולכן משפיע מאוד על הטעם והמרקם. ברול סושי מוצלח האורז צריך להיות אוורירי וחמים, או לפחות בטמפרטורת החדר. אם את נוגסים בסושי ומרגישים שהאורז קר כקרח ומרקמו רטוב מידי, סימן שהרול לא טרי במיוחד. שימו לב – אורז לסושי אמור להיות דביק, אבל לא רטוב.

הדג: דג גמיש עם ריח נעים – ולא קשה עם ריח דגים חזק

זיהוי דג טרי בסושי

דג טרי אינו מסריח – והוא לא מדיף ריח חזק של דגים, זה אחד הסימנים החשובים ביותר לזיהוי מנת סושי טרייה. שימו לב לריח כשהמנה מגיעה, אם הוא חזק מידי, הדג ככל הנראה לא מספיק טרי. עוד דרך לבחון את הדג היא ע"י דקירה קטנה עם הצ'ופסטיק – דקרו את הדג וודאו שהוא גמיש; דג גמיש יידקר ויחזור לצורתו המקורית אחרי כמה שניות. וודאו שהדג רך ולא קשה מידי.

בונוס: מגוון מתכונים מהמטבח האסייתי
שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן