FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ספינג' מבצק חלומי (בלי ביצה)

סופגניות מרוקאיות קלאסיות שמצליחות להעלות חיוך על פני כל מי שטועם אותן! מתכון להכנת ספינג' קלאסי שמתאימים לחנוכה או כקינוח לאורך כל השנה. המתכון שלנו הוא מתכון קלאסי ומנצח להכנת ספינג' בבצק הכי טוב שיש, בלי ביצה. כולם יכולים להכין!

זמן עבודה: 25 דקות | כמות הספינג' תלויה בגודל הסופגנייה שתעצבו.

מצרכים:

  • 1 קילו קמח לבן
  • 50 גרם שמרים טריים (או 1 קובייה)
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • קורט מלח
  • 800 מ"ל מים פושרים (זה בערך 3.5 כוסות, אבל תלוי באיזה כוס אתם משתמשים)
  • שמן לטיגון
  • סוכר לבן לציפוי

הוראות הכנה:

  1. קערה גדולה מאוד מנפים את הקמח, יוצרים חור במרכז ומוסיפים פנימה את השמרים, מערבבים היטב.
  2. מוסיפים לקערה סוכר ומלח ומערבבים שוב. מוסיפים 400 מ"ל מים ולשים כדקה עם הידיים.
  3. מוסיפים את שאר המים תוך כדי לישה, לאחר הוספת המים מפסיקים ללוש מיד.
  4. מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר למשך שעה, או עד להכפלת הנפח.
  5. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים חזק להוצאת בועות האוויר מהבצק. שוב מכסים ומניחים לכחצי שעה התפחה.
  6. מחממים שמן בסיר רחב ועמוק, לדרגת חום בינונית-גבוהה, אבל לא חום גבוה מידי.
  7. כשהשמן חם מטגנים את הספינג', איך יוצרים צורה מושלמת?
    – מצפים את הידיים בשמן ותופסים עם אצבעות כף היד חתיכה של בצק
    – מושכים אותה למעלה, הבצק יימשך אתכם ותיווצר רצועת בצק
    – מנתקים את תחתית הרצועה ע"י צביטה עם היד השנייה
    – מחברים את 2 הקצוות של רצועת הבצק ומיד מניחים בשמן החם.
  8. מטגנים את הספינג'ים בנגלות, כל נגלה מטגנים בערך 2 דקות מכל צד, הספינג' מוכן כשהוא זהוב אבל לא שחום.
  9. שופכים סוכר לקערה גדולה.
  10. ברגע שמוציאים את הספינג מהשמן, מעבירים זריז לנייר סופג ללא יוצר מ-10 שניות, ואז מעבירים לקערת הסוכר ומצפים.

טיפים ושדרוגים לספינג' מושלמים

  • את הספינג' מגישים מיד, לא כדאי להקפיא ומומלץ להגיש חמים וטריים. אם בכל זאת אתם מכינים מראש ערמו את הספינג' בצלחת שטוחה, הניחו לכמה דקות בטמפ' החדר ואז כסו בנייר כסף.
  • אפשר לשדרג את הציפוי ולהוסיף לסוכר קינמון.
  • אם אתם צריכים להזדרז בהתפחת הבצק – נסו את השיטות הבאות להתפחת בצק

עוד מתכוני חנוכה אהובים

ספינג' הם מאכל חנוכה קלאסי שכולנו אוהבים, למרות שאנחנו מכינים אותם גם כקינוח לאורך השנה, צירפנו עוד כמה מתכוני חנוכה שיעשו לכם טוב על הלב:

דילוג לתוכן