FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בורקס גבינה מדפי אורז (עם טריק למרקם מושלם)

כולנו כבר מכירים את המאפה הממכר הזה שניתן למלא במגוון מליות, היום נתרכז בבורקס דפי אורז במילוי גבינה, מפנק במיוחד עם טריק מנצח לצבע ומרקם מושלמים. המאפה הנהדר הזה מתאים לשומרים על המשקל, לנמנעים מגלוטן או סתם כך לכל מי שממש אוהב בורקס ולא רוצה את רגשות האשם.

שימו לב – יש לנו את המתכון הקלאסי לבורקס מדפי אורז, והוא כולל 4 אופציות למילויים שונים, אל תפספסו >> בורקס דפי אורז

זמן עבודה: 20 דקות | 4 בורקסים

מצרכים:

לדפי אורז

  • 12 דפי אורז
  • 1 ביצה 
  • 1 כוס מים 
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף סילאן (זה הטריק למרקם מושלם, אל תוותרו. אם אין – החליפו בטריאקי)

למלית גבינות

  • 1 גביע קוטג'
  • 100 גרם גבינה מלוחה – בולגרית / פטה
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח
  • מעט פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  2. מערבבים את כל מצרכי המלית לתערובת אחידה.
  3. ממלאים קערה רחבה בכוס מים קרים + ביצה + מלח + סילאן, טובלים דף אורז ראשון, ממש ל2 שניות לציפוי מלא במים.
  4. מניחים על משטח עבודה, טובלים דף שני ומניחים אותו מעל לדף הראשון.
  5. מניחים ככף אחת מהמלית במרכז הדף וסוגרים לחצי ואז סוגרים את 2 הקצוות הנותרים למרכז, זה מעל זה, בסוף תתקבל צורת משולש.
  6. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, כשהקיפול כלפי מטה, מצפים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
  7. ממשיכים כך עם כל דפי האורז, עד ליצירת 6 בורקסים.
  8. אופים בתנור חם כ 30-35 דקות. הבורקס מוכן כשהוא זהוב ופריך.

רעיונות בריאים שכדאי להגיש לצד בורקס דפי אורז

דילוג לתוכן