FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כבד קצוץ מושלם לפסח

ישנן דרכים רבות ושונות להכנת כבד קצוץ, אבל זה המתכון הטוב ביותר! מתכון לכבד קצוץ מאוד פשוט להכנה עם תוצאה מנצחת. המפתח להכנת כבד קצוץ מושלם הוא להשתמש בחומרים טריים, לוודא שכבדי העוף חלקים ובהירים ולקצוץ את הכבד דק דק.

זמן עבודה: 20 דקות

מצרכים:

  • 600 גרם כבד עוף טרי
  • 3 בצלים גדולים
  • 1/3 כוס שמן
  • 5 ביצים קשות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

  1. תחילה יש לצלות את הכבדים לפי ההלכה. (הוראות צלייה מצורפות בהמשך)
  2. את הבצלים קולפים, חותכים לחצי ופורסים לרצועות דקות דקות. מטגנים את פרוסות הבצל ב-6 כפות מהשמן על להבה בינונית למשך כ-15 דקות, עד שהוא מזהיב. מניחים את המחבת לצינון עם השמן והבצלים.
  3. במחבת נפרדת מחממים את שארית השמן על להבה בינונית ובו מטגנים את הכבדים כ-3 דקות מכל צד. מניחים לצינון.
  4. בבלנדר טוחנים את הכבדים עם השמן למרקם פירורי, מוסיפים את השמן עם הבצלים, ביצים קשות, מלח ופלפל וטוחנים שוב עד למרקם הרצוי.
  5. טועמים את התיבול ומתקנים לפי הצורך.

הערות, טיפים ושדרוגים להכנת כבד קצוץ מושלם

לצליית הכבדים – ממליחים מעט את הכבדים, עם סכין חדה יוצרים X קטן בכל כבד, צולים בחצי בישול את הכבדים בתוך רשת על אש גלויה על להבה בינונית. *שלב צליית הכבדים יתבצע לפי ההלכה, כל אחד ואיך שהוא מכיר את אופן צליית הכבדים.

בחרו את המרקם של הכבד הקצוץ – ניתן לטחון את הכל בבלנדר או במעבד מזון, במכשיר שקוצץ סלט ואפילו עם סכין גדולה בקיצוץ ידני – הכל עובד! לקבלת מרקם עבה ומיוחד הכי כדאי לקצוץ את הכבד על קרש חיתוך, לקבלת מרקם של ממרח יש להשתמש במעבד מזון.

מה מכינים עם כבד קצוץ?

דילוג לתוכן