FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

אוזני המן קלאסיות במילוי פרג

על ידי המטבח של שרית  

אוזני המן מבצק קל לעבודה, את המתכון הזה למדתי מאחותי שמכינה מטעמים מתוקים במטבח. ביקשתי במיוחד מתכון קל לעבודה כדי שיצאו אוזני המן מדוגמות ויפות. מתאימות בעיקר למבוגרים (כי הילדים לא מתים על פרג)

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 1 שעה

    25 דקות

    1 שעה 25 דקות

  • 30-35 אוזני המן

מצרכים למתכון

לאוזני המן

600 גרם קמח

200 גרם אבקת סוכר

4 חלמונים

1 שקית אבקת אפיה

400 גרם חמאה רכה

מיץ מחצי תפוז

למילוי פרג

כוס חלב

כוס סוכר

300 גרם פרג טחון

5 פתיבר מפוררים

הוראות הכנה

לקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את כל מצרכי הבצד ולשים עד לקבלת בצק נעים.

מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של 4 שעות.

מחלקים את הבצק ל-2, מקמחים משטח עבודה ומרדדים למלבן גדול ודק. קורצים עיגולים עם כוס. עושים כך גם עם חצי הבצק השני. חציית הבצק ל-2 חלקים מקלה על הרידוד אך לא חובה.

מכינים את המילוי - בסיר קטן מרתיחים חלב וסוכר ומבשלים 10 דקות, כשהסוכר נמס מוסיפים לסיר פרג ופתי בר ומבשלים עוד 3 דקות, מערבבים היטב עד שמסמיך ומקררים היטב.

כל עיגול ממלאים בכפית ממילוי הפרג (לא חם). סוגרים את הקצוות למשולש, אני אוהבת להשאיר חור במרכז שיראו את המילוי.

מסדרים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה.

מוציאים לצינון - חשוב לצנן אחר האוזני המן לא יתקשו. מפזרים אבקת סוכר ומחלקים למשלוחי מנות.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן