אורז אדום עירקי עם פול ירוק

על ידי המטבח של שרית  , ,

אורז אדום עם פול ירוק בסיר אחד - תבשיל עירקי נוסף שלמדתי מחמתי שהיו לה ידי זהב במטבח. מכינה בעיקר בחורף.. סוג האורז המומלץ למנה: אורז בסמטי.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 15 דקות

    30 דקות

    45 דקות

  • 10 מנות

מצרכים למתכון

3 כפות שמן

בצל קצוץ

2 כפות גדושות רסק עגבניות

כף פפריקה אדומה

קצת פלפל שחור

רבע כפית כמון

רבע כפית פפריקה חריפה

2 כוסות אורז בסמטי

4 כוסות מים רותחים

מלח לפי הטעם

כוס פול ירוק

הוראות הכנה

מטגנים בצל קצוץ עם שמן עד להזהבה קלה בלבד.

מוסיפים לסיר רסק עגבניות ותבלינים ומטגנים יחדיו 4 דקות.

מוסיפים אורז בסמטי ו-4 כוסות מים רותחים, מערבבים ומוסיפים קצת מלח ופול ירוק.

מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים לאש נמוכה. מבשלים 20 דקות.

פותחים את המכסה, מערבבים היטב ומגישים חם עם ביצת עין.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

שרה

13/04/2016

מתכון מעולה.. הכנתי בלי פול כי לא היה לי ויצא נהדר

מיכל

29/01/2015

האורז יצא טעים מאוד .
חשוב מאוד:
אני בשלתי את הפול במים עד רכות. ואז לאחר מכן הוספתי לאורז.
הוספתי מרק עוף.
תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00