באגט צרפתי אמיתי בהכנה ביתית

על ידי ליאת קאדר  

מתכון לבאגטים אווריריים מבפנים וקראנצ'ים מבחוץ, ממש באגטים כמו במאפיות. אמנם המתכון ארוך ומצריך עבודה אבל בסופו מתקבלים באגטים מעולים - מתכון שלא תחילפו לעולם!

  • זמן עבודה: 1 שעה 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 30 דקות
  • 1 שעה 45 דקות

    45 דקות

    2 שעות 30 דקות

  • 4 באגטים

מצרכים למתכון

1 כוס =1 כוס מדידה

החומרים למחמצת:

1/2 כוס קמח מנופה

1/2 כוס מים

1/2 כפית שמרים יבשים (1.5 גרם)

החומרים לבצק:

4 כוסות קמח מנופה כוס מדידה

1 כפית מלח

קורט סוכר

1 כף שטוחה שמרים יבשים

מים לפי הצורך

הכנת המחמצת

לערבב הכל בקערה קטנה ולהניח בצד לשעתיים, לא פחות.

כעבור שעתיים לכסות ולהכניס למקרר לשעתיים-שלוש.

לבלילת קורנפלור

1/2 כוס מים רותחים

1 כפית קורנפלור

1 כף מים

1/4 כפית

הוראות הכנה

הכנת המחמצת:

לערבב הכל בקערה קטנה ולהניח בצד לשעתיים, לא פחות.

כעבור שעתיים לכסות ולהכניס למקרר לשעתיים-שלוש.

הכנת הבצק:

לשים את החומרים בקערת המיקסר (פרט למים), להוסיף את המחמצת שהייתה במקרר שעתיים-שלוש, לעבד כ- 7 דקות, לא לפחד.

לשמן קערה ולהניח את הבצק, לרסס מעל טיפות שמן ולכסות היטב (כשעה וחצי-שעתיים).

לאחר ההתפחה להוציא אוויר, לחלק את הבצק ל-4 כדורים.

הכנת הבאגטים:

לרדד כל כדור במערוך ולגלגל לנקניק. להדק עם הידיים למלבן לקפל וללחוץ על הקו שנוצר (החיבור). שוב לקפל על הקו ולהדק.

את הקצוות לעצב לשפיץ ואת קו החיבור להדק ושוב להניחו כלפי מטה (שלא יפתח באפיה).

להניח את הבאגטים על נייר אפיה או על מגש באגטים (אני רכשתי מגש באגטים מקצועי). לכסות בנייר אפייה ולהתפיח כשעה ורבע..זה חשוב!

הכנת תערובת משיחה, בלילת קורנפלור:

לערבב קורנפלור עם כף מים, להוסיף ל1/2 כוס המים עם המלח ולהכניס למיקרוגל-עד לרתיחה (20 שניות בערך). לקרר.

אפיית הבאגטים:

לחמם תנור טורבו 200 מעלות. להניח מגש אינגליש קייק עם מים רותחים בתחתית התנור ליצירת אדים.

לחתוך את הבאגטים עם סכין חדה פסים עמוקים (לא בצדדים, רק למעלה) לכל אורך הבאגט.

לקמח מעט לפני הנחת הבאגטים בתבנית.

מסדרים את הבאגטים בתבנית מיוחדת לאפיית באגטים, להתיז מים על הבאגטים, למשוח בעדינות בלילת קורנפלור ולפזר שומשום או פרג עם מברשת סיליקון.

להכניס לתנור החם שלב פחות מהשלב האמצעי. אחת לכמה דקות להתיז מים על הבאגטים ולמשוח מהתערובת (בפעם הראשונה למשוח לאחר 12 דקות ואח"כ כל 7 דקות בערך) במשך 4 פעמים, עד להזהבה מלאה. לצנן על רשת. ובתאבון!!!

המתכון עבר שדרוג ושיפור והבאגטים יצאו שיא השלמות... מי שיכין פעם אחת, כבר לא יקנה.... המתכון הגיע לשלמות בזכות רחל שמעוני היקרה.. שילבתי את המתכון שלי עם שלה..

שתפו את המתכון >>

4 דירוגים וחוות דעת

חנית

23/10/2017

ניסיתי ויצא מעולה! ממש בגט אמיתי. תודה רבה

קובי

20/02/2017

פעם ראשונה אני שומע על קורנפלור בבאגט

יפית

12/01/2016

אין מתכון להכנת המחמצת

שחר

01/12/2015

קצת מבולבל, לא הבנתי ממש.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00