עוגיות אלפחורס שנמסות בפה

על ידי מתוק לי  

מתכון לעוגיות אלפחורס כל-כך טובות שהן פשוט נמסות בפה. הסוד שלי הוא שאני מורחת עוד ריבת חלב מסביב לעוגיה ורק אז מגלגלת בקוקוס. זהירות - העוגיות ממכרות ביותר!

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 1 שעה

    10 דקות

    1 שעה 10 דקות

מצרכים למתכון

200 גרם חמאה מומסת

1 כוס סוכר

3 חלמונים

1 שקית סוכר וניל

1 אבקת אפיה

500 גרם קורנפלור

1 כוס קמח

ממרח ריבת חלב (ביתי או קנוי)

שקית שבבי קוקוס

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מקציפים במיקסר חמאה וסוכר במשך 3 דקות, תוך ערבוב על מהירות נמוכה מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומערבבים כל ביצה עד לאיחוד.

מוסיפים לקערה סוכר וניל ואבקת אפיה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.

מנפים לתוך הקערה קורנפלור בחלקים קטנים רק עד שנוצר בצק דביק ולא יותר. מנפים לקערה קמח בחלקים קטנים ומקציפים היטב עד לקבלת בצק נוח לעבודה.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט ומרדדים אותו למלבן גדול ודק (בערך חצי ס"מ עובי). בעזרת חותכן עוגיות קורצים עיגולים / לבבות / כוכבים שווים.

מרפדים תבנית בנייר אפייה מקומח קלות ומעבירים את העוגיות לתבנית. אופים את עוגיות האלפחורס בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 10 דקות עד שהעוגיות יציבות - חשוב לשים לב שעוגיות אלפחורס לא צריכות להשחים אלא רק להזהיב קלות.

מעבירים את האלפחורס לרשת עד לצינון (בערך רבע שעה).

על מחצית מהעוגיות מורחים ריבת חלב בנדיבות וסוגרים כל עוגייה עם החצי שאינו מרוח. מורחים עוד ריבת חלב על דפנות כל עוגיה, שופכים קוקוס על משטח עבודה נקי ומגלגלים כל עוגיה סגורה בקוקוס לציפוי שווה.

עוגיות אלפחורס נשמרות טריות בצנצנת סגורה למשך שבוע ימים.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

21/03/2016

היי זהבה,
לא כדאי להשתמש בשמן אלא במחמאה.

זהבה

20/03/2016

האם אפשר בשמן במקום מרגרינה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00