בורקס ביתי בשני מילויים – מומלץ לשבת בבוקר
על ידי amihud pery לחם ומאפים, מתכונים צמחוניים, עיקריות
מתכון מעולה לבורקס ביתי אמיתי ב-2 מילויים: חצילים וגבינת פטה או תרד וגבינה בולגרית. מומלץ מאוד לשבת בבוקר!
- זמן עבודה: 1 שעה
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
1 שעה
25 דקות
1 שעה 25 דקות
מצרכים למתכון
לבצק הבורקסים
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות מלח
2 כפות חומץ
2-3 כוסות מים
ליטר שמן (לא להיבהל זה לא נורא כמו שזה נשמע)
מילוי 1: בורקס חציל קלוי וגבינת פטה עזים
3 חצילים קלויים על האש
1 חבילת פטה עזים
1 ביצה
מלח ופלפל לפי טעם
מילוי 2 - בורקס תרד וגבינה בולגרית
חבילת תרד קפוא סנפרוסט מופשר וסחוט מנוזלים / 800 גרם תרד טרי
חבילת גבינה בולגרית מגוררת
1 ביצה
מלח פלפל לפי טעם
2 כפות שמן זית
הוראות הכנה
במיקסר לשים את הקמח המלח ולהפעיל עם וו לישה להוסיף את החומץ והמים , לא לשים את כל הכמות של המים להתחיל עם כוס וחצי ולהמשיך משם עד שמתקבל בצק רך שלא נדבק ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות.
לתת לבצק לנוח כרבע שעה ולאחר מכן להפעיל את המיקסר שוב לדקה ולהוציא למשטח עבודה.
לחלק את הבצק לכדורים לפי גודל בורקס רצוי אני חילקתי ל-16 בורקסים.
לקחת כלי עמוק ולמלא בו את השמן להניח את כדורי הבצק בתוך השמן (חשוב שהשמן יצפה את כל הכדורים ושהבצק לא יהיה חשוף לאוויר - לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר ללילה.
שעה לפני שמתחילים לעבוד להוציא את הבצק מהמקרר.
הכנת מילוי חצילים וגבינת פטה
לאחר קליית החצילים על האש מרוקנים את התוכן ומעבירים לקערה כדי שיתקררו. את גבינת הפטה מועכים עם מזלג. מערבבים היטב עם שאר מצרכי המילוי ומסדרים בתוך הבורקסים.
הכנת מילוי תרד וגבינה בולגרית
את התרד מנקים וסוחטים היטב מנוזלים. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי המילוי וממלאים את הבורקסים.
הרכבה ואפיית הבורקסים
פותחים כל כדור בצק לעלה דק ככל האפשר מניחים מלית לאורך ומגלגלים לרולדה ויוצרים את הצורה כמו שבלול או משקפיים מה שבא. ** במידה והבצק נדבק בעת הפתיחה למשטח העבודה ניתן להיעזר בשמן מן הקערה.
אפייה - 180 מעלות לחמם מראש. ניתן למרוח לפני ביצה טרופה ולקשט בשומשום, אך לא חובה. אופים עד שהבורקס שחום ויפה.
חשוב לזכור שהגבינות מלוחות ולכן להיזהר עם כמות המלח.