ביצה עלומה על רושטי עם סלמון מעושן ברוטב יוגורט

על ידי amihud pery  , ,

ביצים עלומות על לביבת תפו"א (רושטי) עם רוטב יוגורט וסלמון מעושן .
מתאים לארוחת ערב זוגית או ארוחת בוקר זוגית

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 40 דקות

    40 דקות

  • 2

מצרכים למתכון

לקציצות רושטי

3 תפוחי אדמה בינוניים

1 בצל קטן

כפית טימין טרי קצוץ

מלח ופלפל שחור גרוס

2 כפות חמאה

2 כפות שמן

לרוטב יוגורט

1 יוגורט עזים קטן

2 כפות נענע קצוצה

2 כפות שמיר קצוץ

1 שום כתוש

1 כף שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

לביצים העלומות

2 ביצים טריות

כף חומץ

מי קרח לאחר הבישול

להגשה

סלמון מעושן

פרוסות עגבניה

פלפל מלח

שמן זית

הוראות הכנה

הכנת קציצות רושטי

את תפוחי האדמה יש לבשל כ- 10 דקות במים רותחים עם הקליפה ולאחר מכן לשטוף במים קרים ולגרר בפומפייה, לגרר גם את הבצל בפומפייה. להוסיף את שאר המרכיבים של הרושטי ולערבב לתערובת אחידה.

במחבת בעזרת רינג או איך שרוצים יוצרים 2 קציצות גדולות ורחבות ומטגנים עד הזהבה יפה. הופכים לצד השני ומטגנים גם עד להזהבה יפה.

לרוטב יוגורט:

לערבב את כל מרכיבי הרוטב יחד, לטעום, לתקן טעם אם יש צורך.

לביצים עלומות:

יש להרתיח בסיר רחב מים ברגע שרותחים להוסיף כף חומץ לערבב במעין צורת מערבולת ולהוסיף ביצה אחת ואז את הביצה השנייה יש לבשל כ2-3 דקות בהתאם לצורה בה אתם אוהבים את הביצה העלומה שלכם.

להוציא מהבישול וישר למי הקרח.

ההגשה:

בצלחת יפה שמים את 2 קציצות הרושטי, מעל כל רושטי להניח ביצה עלומה ולשפוך מעל את הרוטב יוגורט.

את הסלמון מסדרים בצורת שושנה או כל צורה שמתחשק. מסדרים את פרוסות העגבנייה, מעליהם מלח ופלפל וקצת שמן זית.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00