מתכון לגלידוניות ביתיות

על ידי המתכונים של אתי ממן  

אין כמו גלידוניות וניל מצופות בשוקולד ואם אפשר להכין בבית מה טוב. מתכון לגלידוניות וניל מעולות להכנה ביתית שניתן לאחסן במקפיא ולהוציא מיד כשהאורחים מגיעים או סתם לפנק את הילדים.

  • זמן עבודה: 35 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 35 דקות

    35 דקות

  • 25 גלידוניות

מצרכים למתכון

2 חפיסות שוקולד מריר

1שמנת מתוקה

1/2 כוס אבקת סוכר

1/2 ליטר גלידת וניל

הוראות הכנה

בבן מארי - על קערת נירוסטה מעל לסיר עם מים חמים (על אש נמוכה) ממיסים את השוקולד המריר.

ממלאים תבנית סיליקון שקעים (של פרלינים) בשוקולד המומס, כל שקע ממלאים עד הסוף.

לאחר המילוי מרוקנים את השוקולד לקערה ע"י אחיזת 2 קצוות התבנית וניעור טוב טוב. אנחנו רוצים לקבל מסגרת של שוקולד חלולה. שומרים את השוקולד המומס שנשאר בקערה.

מכניסים את תבנית הגלידוניות עם השוקולד להקפאה של 4 שעות.

לאחר 3 וחצי שעות מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבת קצף יציב. מוסיפים גלידת וניל וממשיכים להקציף עד לאיחוד.

ממלאים את תבניות השקעים הקפואות שלנו בתערובת הגלידה עד 1/2 ס"מ לפני הסוף. מכניסים את הגלידוניות להקפאה חוזרת של 3-4 שעות.

את השוקולד המומס ששמרנו ממיסים שוב במיקרוגל ומערבבים היטב. מניחים מספר דקות לצינון ושופכים על גבי הגלידוניות הממולאות שכבה דקה של שוקולד מומס. מיישרים עם לקקן כדי לכסות היטב את המילוי ומחזירים להקפאה חוזרת עד להתייצבות שכבת השוקולד.

משחררים את הגלידוניות מהתבניות שלהן ושומרים בקופסה סגור בהקפאה.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

חלי

31/05/2015

אין צורך בשימון בתבנית כלל ?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00