ז’בן (זאבן) – מתכון לנוגט מרוקאי

על ידי מתוק לי  ,

מתכון קל לזבן מרוקאי. את הז'אבן נוהגים להגיש במימונות, מקווה או בכל מאורע משמח. אני מכינה את הזבן לפעמים סתם כקינוח פרווה מוצלח לאחר ארוחה בשרית. הסוד לזבן יציב הוא לאחד את הסירופ עם קציפת הביצים באיטיות.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 10 דקות

    50 דקות

    1 שעה

  • קערת זאבן גדולה

מצרכים למתכון

קילו סוכר

1.5 כוסות מים

מיץ מלימון שלם

3 חלבונים

3/4 כוס תערובת אגוזים ושקדים קצוצים (לא חובה)

לקישוט (לא חובה)

סירופ שוקולד / שקדים שלמים / אגוזים קצוצים

הוראות הכנה

מכינים סירופ סוכר

מרתיחים מים עם סוכר, מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות. מוסיפים מיץ לימון, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין במקרר. את הסירופ אפשר להניח במקרר ולהשלים את הכנת הז'אבן למחרת.

מכינים קציפת ביצים

מקציפים 3 חלבונים עד לקבלת קצף יציב, לקציפת הביצים מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את סירופ הסוכר (חשוב שהסירופ יהיה קר לחלוטין). ממשיכים להקציף עד שמתקבל זבן מבריק ויציב (בערך 15-20 דקות).

מקפלים לתוך הקציפה את תערובת האגוזים ומעבירים למקרר.

מקשטים ממש כמו עוגה לבנה ויפה ומגישים עם כפיות (אפשר להגיש גם בכוסות אישיות).

שתפו את המתכון >>

8 דירוגים וחוות דעת

איריס

20/04/2017

יצא מושלם רצוי לשים במקרר עד להגשה או להשאיר בחוץ?10

foodisgood

28/11/2016

היי בלה,
את הזאבן מכינים עם ביצים חיות, אין עם זה בעיה, כמובן חשוב לוודא שהביצים טריות.

בלה

23/11/2016

שלום! האם אין בעיה עם ביצים חיות במתכון?

foodisgood

01/05/2016

היי יהונתן,
כתוב במתכון – מיץ מלימון שלם.

יהונתן

28/04/2016

כמה מיץ לימון???

אדרי סמדי

08/04/2016

בקלי קלות מדהים………שיהיה קולווווווו

מיטל

29/06/2015

בס״ד
מתכון פשוט ונהדר
באמת יצא נפלא
הכמות לדעתי אדירה, אפשר לעשות חצי
שיהיה בשמחות!!

צילה

11/04/2015

10 כול הכבוד

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00