FoodisGood

שיתוף ב whatsapp


ז'בן (זאבן) – מתכון לנוגט מרוקאי

על ידי מתוק לי  ,

מתכון קל לזבן מרוקאי. את הז'אבן נוהגים להגיש במימונות, מקווה או בכל מאורע משמח. אני מכינה את הזבן לפעמים סתם כקינוח פרווה מוצלח לאחר ארוחה בשרית. הסוד לזבן יציב הוא לאחד את הסירופ עם קציפת הביצים באיטיות.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 10 דקות

    50 דקות

    1 שעה

  • קערת זאבן גדולה

מצרכים למתכון

קילו סוכר

1.5 כוסות מים

מיץ מלימון שלם

3 חלבונים

3/4 כוס תערובת אגוזים ושקדים קצוצים (לא חובה)

לקישוט (לא חובה)

סירופ שוקולד / שקדים שלמים / אגוזים קצוצים

הוראות הכנה

מכינים סירופ סוכר

מרתיחים מים עם סוכר, מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות. מוסיפים מיץ לימון, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין במקרר. את הסירופ אפשר להניח במקרר ולהשלים את הכנת הז'אבן למחרת.

מכינים קציפת ביצים

מקציפים 3 חלבונים עד לקבלת קצף יציב, לקציפת הביצים מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את סירופ הסוכר (חשוב שהסירופ יהיה קר לחלוטין). ממשיכים להקציף עד שמתקבל זבן מבריק ויציב (בערך 15-20 דקות).

מקפלים לתוך הקציפה את תערובת האגוזים ומעבירים למקרר.

מקשטים ממש כמו עוגה לבנה ויפה ומגישים עם כפיות (אפשר להגיש גם בכוסות אישיות).

אולי יעניין אותך...

8 דירוגים וחוות דעת

איריס

יצא מושלם רצוי לשים במקרר עד להגשה או להשאיר בחוץ?10

היי בלה,
את הזאבן מכינים עם ביצים חיות, אין עם זה בעיה, כמובן חשוב לוודא שהביצים טריות.

בלה

שלום! האם אין בעיה עם ביצים חיות במתכון?

היי יהונתן,
כתוב במתכון – מיץ מלימון שלם.

יהונתן

כמה מיץ לימון???

אדרי סמדי

בקלי קלות מדהים………שיהיה קולווווווו

מיטל

בס״ד
מתכון פשוט ונהדר
באמת יצא נפלא
הכמות לדעתי אדירה, אפשר לעשות חצי
שיהיה בשמחות!!

צילה

10 כול הכבוד

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.