
חלת תלישה מתוקה או לחמניות מתוקות
על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן לחם ומאפים
מתכון לבצק ממנו ניתן להכין לחמניות מתוקות מדהימות או חלה גדולה מתוקה או שתי חלות רגילות או שתי תבניות של חלת תלישות מתוקה.
- זמן עבודה: 50 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
-
50 דקות
25 דקות
1 שעה 15 דקות
- 18 לחמניות / 2 חלות תלישה
הוראות הכנה
ממיסים שמרים בחצי כוס מים פושרים עם כפית סוכר.
מערבבים את כל מצרכי החלה, כולל השמרים, ולשים היטב עד שמתקבל בצק חלק.
מן הבצק יוצרים 30 כדורים (או כ-18 כדורים גדולים יותר ללחמניות). את הכדורים מסדרים ב-2 תבניות עגולות משומנות, זה לצד זה, בלי רווחים אך בלי למחוץ את הבצק, עד שכל שטח התבנית מתכסה בכדורי בצק. מכסים ומניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח.
*ליצירת לחמניות מגלגלים כל כדור לגליל ויוצרים קשר, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה להכפלת הנפח.
מעל לחלה / לחמניות המתוקות מושחים ביצה טרופה ועליה מפזרים שומשום או פרג.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 25 דקות בערך. (לאפייה חלה אחת גדולה 40 דקות אפייה בתנור).
5 דקות לפני סוף האפייה מערבבים סוכר וניל עם מים וממיסים מעט במיקרו, מורחים על החלה או הלחמניות ואופים 5 דקות נוספות.
הריח בבית מעולה!
מוצלח לאכול אותן עם חמאה וריבה תוצרת בית, להתעלף.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!