חלת תלישה מתוקה או לחמניות מתוקות

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן  

מתכון לבצק ממנו ניתן להכין לחמניות מתוקות מדהימות או חלה גדולה מתוקה או שתי חלות רגילות או שתי תבניות של חלת תלישות מתוקה.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 50 דקות

    25 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • 18 לחמניות / 2 חלות תלישה

מצרכים למתכון

1 קילו קמח רגיל (או קמח לחם שטיבל 2)

1/4 כוס שמן

קוביית שמרים (50 גרם) + 1/2 כוס מים פושרים + כפית סוכר

מעט מלח

3/4 כוס סוכר או 1/3 כוס דבש

2 ביצים

מים פושרים / חלב (בערך 2 כוסות)

לקישוט

ביצה טרופה

שומשום / פרג

לסירופ מתוק

1 סוכר וניל

1/4 כוס מים

הוראות הכנה

ממיסים שמרים בחצי כוס מים פושרים עם כפית סוכר.

מערבבים את כל מצרכי החלה, כולל השמרים, ולשים היטב עד שמתקבל בצק חלק.

מן הבצק יוצרים 30 כדורים (או כ-18 כדורים גדולים יותר ללחמניות). את הכדורים מסדרים ב-2 תבניות עגולות משומנות, זה לצד זה, בלי רווחים אך בלי למחוץ את הבצק, עד שכל שטח התבנית מתכסה בכדורי בצק. מכסים ומניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח.

*ליצירת לחמניות מגלגלים כל כדור לגליל ויוצרים קשר, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה להכפלת הנפח.

מעל לחלה / לחמניות המתוקות מושחים ביצה טרופה ועליה מפזרים שומשום או פרג.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 25 דקות בערך. (לאפייה חלה אחת גדולה 40 דקות אפייה בתנור).

5 דקות לפני סוף האפייה מערבבים סוכר וניל עם מים וממיסים מעט במיקרו, מורחים על החלה או הלחמניות ואופים 5 דקות נוספות.

הריח בבית מעולה!
מוצלח לאכול אותן עם חמאה וריבה תוצרת בית, להתעלף.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00