סירות חציל במילוי בשר ברוטב עגבניות שרופות

על ידי amihud pery  ,

חציל קלוי ממולא בתערובת בשר טחון, מוגש עם רוטב עגבניות שרופות ורצוי גם טחינה למי שאוהב.

  • זמן עבודה: 1 שעה 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 50 דקות
  • 1 שעה 30 דקות

    20 דקות

    1 שעה 50 דקות

  • 5 סירות חציל קלוי

מצרכים למתכון

5 חצילים יפים וקלים יחסית לגודלם

למילוי

500 גרם בשר טחון אפשרי מעורבב עם כבש

40 גרם צנוברים קלויים

1 בצל קצוץ דק

1 עגבניה קלופה חתוכה לקוביות ללא גרעינים

חופן פטרוזיליה קצוצה

שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב העגבניות

6 עגבניות

שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

קצת סוכר (תלוי בחמיצות העגבניות)

הוראות הכנה

החצילים

מחוררים את החצילים עם מזלג וקולים על אש גלויה עד שמתרככים ומעבירים לקירור במסננת (להגיר את הנוזלים) לאחר הקירור מקלפים בעדינות ומשאירים בשלמותם.

ניתן להכין יום מראש ולשמור במקרר עטוף.

המילוי

במחבת שמים שמן זית מוסיפים את הבצל הקצוץ ,לאחר שנהיה שקוף מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת כף, ברגע שהבשר משנה את צבעו מוסיפים את העגבנייה, הצנוברים והפטרוזיליה ומכבים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם - מקררים

הרוטב

חוצים את העגבניות, מסדרים בתבנית, מזלפים שמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לגריל, צולים בתנור על החום הגבוהה ביותר האפשרי עד שהעגבניות נצלות ומשחימות, מוציאים מהתנור ומקררים.

לאחר שהתקרר, מסירים את קליפת העגבנייה (יורד בקלות), מעבירים לכלי וטוחנים בעזרת בלנדר מוט טועמים ובמידה וצריך, מוסיפים סוגר מלח או פלפל לפי הצורך.

הרכבת סירות החציל

על כלי הגשה שניתן להכניס לתנור מפזרים מהרוטב, מעל מניחים את החצילים ויוצרים כיס קטן במרכזם ,מניחים ממלית הבשר בצורה נדיבה ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות ל רבע שעה.

ניתן ורצוי להגיש עם טחינה

בתיאבון

* ניתן לשים טחינה על החצילים לפני ההכנסה לתנור ואז ליצור הקרמה בעזרתך הטחינה
* הולך ממש טוב עם לחם טרי וקצת חריף

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00