
חריימה – דגים מרוקאים חריפים אש
על ידי המטבח של שרית דגים, עיקריות
חריימה - מנת דגים חריפים אש עם תפוחי אדמה וירק. וידוי קטן - המנה ממש ממש חריפה, אז אם אתם לא אוהבים חריף או מבשלים לילדים הורידו את מספר הפלפלים.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
-
30 דקות
55 דקות
1 שעה 25 דקות
- סיר גדול ורחב
הוראות הכנה
ניקיון הדגים
סוחטים מיץ מ-2 לימונים טריים. מסדרים את פרוסות הדג בקערה ומשרים את הפרוסות במיץ הלימון למשך חצי שעה.
לקערת הדגים מוסיפים מים קרים ומשרים את הדגים במשך שעה - כאשר לאחר כל 15 דקות יש להחליף את המים בקערה.
הכנת רוטב חריף לדגים
בסיר נמוך ורחב מסדרים את פרוסות העגבניות. מפזרים מעל את פרוסות הפלפל והגמבה. מוסיפים לסיר ראש שלם של שיני שום שלמות וקלופות. מפזרים מעל השום את הכוסברה הקצוצה.
מעל לכל הירקות שופכים שמן אדום, יחד עם השמן האדום מערבבים ומטגנים קלות את כל הירקות במשך 3 דקות.
מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה יפה מעל לירקות.
מרתיחים 3 כוסות מים ומוסיפים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ- 20 דקות.
הכנסת הדגים לרוטב
בינתיים מרוקנים את קערת הדגים ממים ומרתיחים 3 כוסות מים. שופכים על הדגים לניקוי יסודי ומרוקנים את המים.
לאחר 20 דקות, מסדרים בזהירות רבה את הדגים בסיר, כך שניתן לראות חלק קטן מהדג מבצבץ החוצה.
בעזרת כף מרטיבים את פרוסות הדגים, מכסים את הסיר ומבשלים רבע שעה בלבד, לא יותר.
מומלץ מאוד להגיש עם חלה.
שיתוף >>
4 דירוגים וחוות דעת
אליזבט
23/01/2017
סה"כ זמן השריית הדגים הוא חצי שעה ועוד שעה ?
מנחם
01/10/2016
לאוהבי החריף זה הדג בשבילכם! מה זה משנה מרוקאי? טריפוליטאי? העיקר מתכון מומלץ ביותר!!!
מירב
26/02/2015
חריימה זה ממש לא דג מרוקאי, זה אפילו לא דומה
יעל
26/02/2015
חריימה זה לא דג מרוקאי.
חריימה זה של טריפוליטאים
ודג מרוקאי זה דג מרוקאי.

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!