
טנזיה – פירות יבשים
על ידי אילנית בניזרי מתכונים טבעוניים, מתכונים צמחוניים, תוספות
מתכון לטנזיה (פירות יבשים) שמתאים לט"ו בשבט, אך לא רק. הטנזיה הוא מאכל מרוקאי שמגישים עם אורז, יש שקוראים לו פשוט אורז עם פירות יבשים.
- זמן עבודה: 25 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
-
25 דקות
25 דקות
הוראות הכנה
להכנת טנזיה יש להשרות את הפירות היבשים במים חמים במשך 10 דקות עד לריכוך ולאחר מכן לסנן מנוזלים.
לטגן את הבצלים עד להשחמה, להוסיף סילאן, סוכר, קינמון וכורכום ולערבב היטב.
להוסיף למחבת את הפירות היבשים עם כוס מים חמים ולטגן יחדיו על להבה נמוכה, עד לאידוי כל המים.
במחבת נפרדת לטגן קלות אגוזים, קשיו ובוטנים.
לאחר מכן להוסיף את הפיצוחים על הפירות היבשים ולפזר שומשום.
מי שרוצה יכול להכין אורז לבן בנפרד ולערבב אותו עם הטנזיה, בתאבון..
הטנזיה הולכת מעולה עם אורז לבן אבל מהווה גם תוספת נהדרת לכל ארוחה. כמו כן, הטנזיה מתאימה גם למילוי עוף עשיר בטעמים.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!