
טנזיה – פירות יבשים
על ידי אילנית בניזרי מתכונים טבעוניים, מתכונים צמחוניים, תוספות
מתכון לטנזיה (פירות יבשים) שמתאים לט"ו בשבט, אך לא רק. הטנזיה הוא מאכל מרוקאי שמגישים עם אורז, יש שקוראים לו פשוט אורז עם פירות יבשים.
- זמן עבודה: 25 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
25 דקות
25 דקות
מצרכים למתכון
לפירות יבשים
מגוון פירות יבשים: שזיפים, משמשים, צימוקים, תאנים, חמוציות ועוד..
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
5 כפות סילאן
2 כפות סוכר
קורט קינמון
לפיצוחים
1/2 כפית כורכום
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם קשיו
100 גרם בוטנים
שומשום (כמה שאוהבים)
הוראות הכנה
להכנת טנזיה יש להשרות את הפירות היבשים במים חמים במשך 10 דקות עד לריכוך ולאחר מכן לסנן מנוזלים.
לטגן את הבצלים עד להשחמה, להוסיף סילאן, סוכר, קינמון וכורכום ולערבב היטב.
להוסיף למחבת את הפירות היבשים עם כוס מים חמים ולטגן יחדיו על להבה נמוכה, עד לאידוי כל המים.
במחבת נפרדת לטגן קלות אגוזים, קשיו ובוטנים.
לאחר מכן להוסיף את הפיצוחים על הפירות היבשים ולפזר שומשום.
מי שרוצה יכול להכין אורז לבן בנפרד ולערבב אותו עם הטנזיה, בתאבון..
הטנזיה הולכת מעולה עם אורז לבן אבל מהווה גם תוספת נהדרת לכל ארוחה. כמו כן, הטנזיה מתאימה גם למילוי עוף עשיר בטעמים.