FoodisGood

שיתוף ב whatsapp


מעדן ירקות בתנור – פשוט טעים

על ידי פשוט טעים (סדנאות בישול)  , ,

המתכון של ערן אייזן (פשוט טעים) לירקות מתובלנים מבושלים בתנור. מנה מהירה וקלה להכנה, שיכולה להיות תוספת מענגת לכל ארוחה. זהירות, עלול לגרום גם למי שלא אוהב ירקות… להתאהב בהם.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 10 דקות

    45 דקות

    55 דקות

מצרכים למתכון

כרובית אחת

ברוקולי אחד

שני סלקים

חצי כרוב לבן

(אפשר גם גזר, בטטה, שורש וכל ירק אחר שאתם אוהבים)

תבלינים:

1 כף מלח גס (או לפי הטעם)

קורט פלפל שחור גרוס

קורט פפריקה

קורט כורכום

כוס שמן זית

הוראות הכנה

משמנים תחתית פיירקס בשליש כוס שמן זית ומפזרים עליו כף מלח גס.

שוטפים את הירקות היטב, חותכים לחתיכות גדולות ומסדרים אותם על שמן הזית המומלח.

מכינים בכוס תערובת של רבע כוס שמן זית יחד עם הפפריקה, הכורכום הפלפל השחור וטיפה מלח רגיל. מערבבים טוב ויוצקים על הירקות עם כף כאשר מנסים להגיע גם לחתיכות התחתונות.

מכניסים את הכלי עם הירקות לתנור ל-כ 45 דקות בחום של 180 מעלות.

מדי פעם משגיחים שהירקות לא התייבשו מדיי ובמידה וכן יוצקים עליהם עוד שמן זית ומנמיכים טיפה את החום.

בתיאבון

לעוד מתכונים מוצלחים מבית היוצר של פשוט טעים:
https://www.facebook.com/eran.eisen.5

אולי יעניין אותך...

5 דירוגים וחוות דעת

עדי

מתכון טוב אבל לדעתי גם כף מלח זה הרבה במיוחד לירקות המתוקים כמו סלק ובטטה. לכן הייתי ממליץ לשים כפית מלח שטוחה או אפילו פחות. מקסימום מגישים עם טחינה או כל מטבל אחר.
גם כדאי לצרף המלצות לאיזה עובי לחתוך ירקות לפי דרגת קושי (ככל שירק קשה יותר כמו סלק לחתוך קטן יותר וירקות רכים כמו בטטה לחתיכות גדולות יותר)

שלומית

אנטיפסטי מעולה אני אוהבת מלח רגיל במקום מלח גס אז החלפתי פשוט

אליס

אני מכינה בשקית קוקי ,שמה את כל הירקות. והתבלינים סוגרת את השקית ,מנקבת 2-3 חורים להוצא אדים מכניסה לתנור עד לריכוך הירקות .
שמן אני שמה מעט מאוד בערך 2 כפות.

היי חני,
לאחר תגובתך פנה אלינו ערן בעל המתכון והודיע כי אכן יש טעות ומדובר בכף מלח אחת בלבד.
אנחנו משתדלים מאוד לבדוק כל מתכון אך לפעמים יש טעויות.
תודה רבה שחזרת והודעת לנו כדי שנוכל לתקן את המתכון.

חני

הירקות נראו מעולה רק חבל שבגלל הכמות המופרזת של המלח הגס (2 כפות) הכל נזרק לפח.
חבל!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.