כבדי עוף עם בצל סגול ופירה

על ידי אילנית בניזרי  

ארוחת צהרים היום - מתכון לכבדי עוף עם בצל סגול מקורמל לצד פירה צהוב. ארוחה טעימה, מזינה ומשביעה!

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 20 דקות
  • 50 דקות

    1 שעה 30 דקות

    2 שעות 20 דקות

  • 4-5 מנות

מצרכים למתכון

לכבדי עוף בבצל מקורמל

חבילת כבדי עוף

2 בצלים סגולים גדולים (אפשר גם רגילים)

1 כף סוכר

1/2 כוס שמן בכוס חד פעמי שתייה קרה

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כרוכום

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לפירה

7 תפוחי אדמה

מלח פלפל לפי הטעם

כפית כורכום

1/2 כוס שמן זית (כוס חד"פ).

1/2 כפית בהרט

מלח ופלפל

הוראות הכנה

נכין כבדי עוף

ננקה את הכבד ונצלה על האש עד לחצי בישול.

נחתוך את הבצלים לרצועות ונטגן במחבת גדולה עד לשקיפות. נוסיף למחבת סוכר ונמשיך לטגן עד להשחמה.

נוסיף על הבצל כורכום ונערבב, נסדר במחבת את הכבדים ונטגן כ 2 דקות ומיד נהפוך אותם.

נפזר על הכבדים מלח, פלפל וכמון.

נוסיף 1/2 כוס מים רותחים, נכסה ונבשל את הכבדים על להבה נמוכה לעוד כ 20 דקות. מידי פעם יש לנענע את המחבת.

נכין פירה צהוב

נקלוף ונחתוך את תפוחי האדמה לקוביות שוות, נבשל במים רותחים גם כפית כורכום עד לריכוך.

נעביר למסננת וניפטר מהנוזלים, נעביר לקערה, נוסיף תבלינים ונמעך לפירה.

נסדר צלחת יפה עם כבדים לצד פירה ונגיש. בתאבון, אילנית..

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

הבצל לא ישרף ???

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00