כרעיים במילוי אורז, בשר, פטריות ופירות יבשים

על ידי שיר אוחיון  , ,

מנה עיקרית מושקעת שמתאימה לערב חג - כרעיים עוף ממולאות באורז, בשר כבש, פיצוחים, פטריות, פירות יבשים ועוד דברים טובים.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 20 דקות
  • 50 דקות

    1 שעה 30 דקות

    2 שעות 20 דקות

  • 9 מנות

מצרכים למתכון

9 כרעי עוף שלמים ללא עצמות - פרט לקצה הפולקע

3 בצלים קצוצים

חבילת פטריות טריות פרוסות

חופן קטן של אגוזים קצוצים

4 משמשים קצוצים

4 שזיפים שחורים בלי חרצנים - קוביות

צרור פטרוזיליה קצוצה

1.5 כוסות אורז חצי מבושל

קילו בשר כבש טחון או רגיל

מלח ופלפל, מעט כמון

2 כפות סילאן

2 כפות רכז רימונים

קצת שמן

1 ביצה

לרוטב

2 כפות פפריקה מתוקה

קצת כורכום

מלח ופלפל

כפית שום כתוש

2 כפות דבש

הוראות הכנה

את כרעי העוף לפרק מעצמות עם סכין קטנה טורנה - להפריד את העצם מבלי לעשות חור בעור להשאיר רק עצם קטנה של הסוף של העוף שמחזיקה את הצורה של העוף (אפשר לבקש מהקצב שיעשה זאת זה נקרא ירך עוף מפורק)

להכנת המילוי יש לטגן בצלים בשמן עד להזהבה, להעביר לקערה.

לטגן גם את הפטריות ולהעביר לקערת הבצל.

להוסיף לקערה גם אגוזים, משמשים, שזיפים, פטרוזיליה, אורז, בשר, תבלינים, סילאן, רכז רימונים, שמן וביצה.

למלא את העופות היטב בתערובת המילוי המוכנה.

לערבב היטב את כל מצרכי הרוטב ולהבריש טוב טוב את העופות הממולאים.

לסדר את העופות בתבנית תנור - הניח את העוף על החלק שסוגר וכך המילוי נשאר בעוף ולא מתפרק. לכסות בנייר כסף.

להכניס לתנור על 200 מעלות למשך שעה ורבע, להסיר את נייר הכסף, להרטיב שוב בנוזלי הרוטב ולהחזיר לתנור עד להזהבה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00