בורמוליקוס – לביבות מצה וגבינות

על ידי המטבח של שרית

חם מהמחבת - בורמוליקוס משודרגים. הבורמוליקוס הן לביבות מצה מטוגנות עם ביצים וכל מיני סוגי גבינות. כשהלביבות חמות מהמחבת הן פשוט נחטפות. קל להכנה ומומלץ לארוחת בוקר או ערב בפסח.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 15 דקות

    20 דקות

    35 דקות

  • כ- 15 לביבות

מצרכים למתכון

5 מצות

1/2 כוס מים

3 ביצים

1/2 גביע קוטג'

1/2 גביע גבינה לבנה

150 גרם גבינה בולגרית מגוררת

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

את המצות מפוררים ומכניסים לקערה יחד עם 1/2 כוס מים. מערבבים היטב ומניחים ל-10 דקות.

מוסיפים לקערה ביצים ומערבבים היטב.

מוסיפים גם גבינות, בצל ירוק ותבלינים ומערבבים עד לאיחוד.

מחממים שמן חצי עמוק במחבת רחבה, בעזרת כף יוצקים קציצות / לביבות למחבת ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

לבלילת הלביבות ניתן להוסיף גם גזר מגורד, תירס, פטריות או כל תוספת אחרת.

שתפו את המתכון >>

9 דירוגים וחוות דעת

אסתי אור

30/03/2019

נשמע ונראה טוב עשה אותם בפסח הקרוב. אבל כן מעדיפה לעשות אותם בתנור ולא בשמן עמוק. בתנור זה יוצא גם נפלא וטוב.

אירית

08/04/2017

מגישים עם רוטב מתוק -כוס סוכר רבע כוס מים –

מלי

28/03/2017

האם ניתן לאפות בתנור? תודה

שרה

20/03/2017

הכנתי את הלביבות מצה.
אישית אני פחות אוהבת את המליחות של הגבינה הבולגרית.
החלפתי בצפתית, ויצא מעולה.

שרה שורקה

27/04/2016

הכנתי לארוחת בוקר משפחתית מורחבת התלהבו וביקשו שאכין עוד

רינה

21/04/2016

אצלנו הטורקים זה עם תפו”א ואת המצות מרטיבים לפני..אחלה לביבות

דליה

16/04/2016

אז בעלי זכרונו לברכה לימד אותי להכין אותם אבל בצורה יסודית בלי גבינה וכו ההבדל הוא שהטיגון הוא בשמן עמוק, אז הם מתנפחות, הופכים אותם לצידם השני כשהם זהובות בצד אחד, חבל על הזמו, אוויריות ממש מעדן, אל תוותרו על הטיגון בשמן טמוק…

חני פריאל

14/04/2016

האם אפשר לאפות במקום לטגן

שרה מיטרני

08/04/2015

לביבות מוצלחות מאוד, כל הלביבות נטרפו ב-5 דקות.
בפעם הבאה אכין כמות כפולה מראש.
תודה רבה.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00