
בורמוליקוס – לביבות מצה וגבינות
על ידי המטבח של שרית
חם מהמחבת - בורמוליקוס משודרגים. הבורמוליקוס הן לביבות מצה מטוגנות עם ביצים וכל מיני סוגי גבינות. כשהלביבות חמות מהמחבת הן פשוט נחטפות. קל להכנה ומומלץ לארוחת בוקר או ערב בפסח.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
15 דקות
20 דקות
35 דקות
- כ- 15 לביבות
הוראות הכנה
את המצות מפוררים ומכניסים לקערה יחד עם 1/2 כוס מים. מערבבים היטב ומניחים ל-10 דקות.
מוסיפים לקערה ביצים ומערבבים היטב.
מוסיפים גם גבינות, בצל ירוק ותבלינים ומערבבים עד לאיחוד.
מחממים שמן חצי עמוק במחבת רחבה, בעזרת כף יוצקים קציצות / לביבות למחבת ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
לבלילת הלביבות ניתן להוסיף גם גזר מגורד, תירס, פטריות או כל תוספת אחרת.
שתפו את המתכון >>
קטגוריות מתכונים:
8 דירוגים וחוות דעת

אירית
08/04/2017
מגישים עם רוטב מתוק -כוס סוכר רבע כוס מים –

מלי
28/03/2017
האם ניתן לאפות בתנור? תודה

שרה
20/03/2017
הכנתי את הלביבות מצה.
אישית אני פחות אוהבת את המליחות של הגבינה הבולגרית.
החלפתי בצפתית, ויצא מעולה.

שרה שורקה
27/04/2016
הכנתי לארוחת בוקר משפחתית מורחבת התלהבו וביקשו שאכין עוד

רינה
21/04/2016
אצלנו הטורקים זה עם תפו”א ואת המצות מרטיבים לפני..אחלה לביבות

דליה
16/04/2016
אז בעלי זכרונו לברכה לימד אותי להכין אותם אבל בצורה יסודית בלי גבינה וכו ההבדל הוא שהטיגון הוא בשמן עמוק, אז הם מתנפחות, הופכים אותם לצידם השני כשהם זהובות בצד אחד, חבל על הזמו, אוויריות ממש מעדן, אל תוותרו על הטיגון בשמן טמוק…

חני פריאל
14/04/2016
האם אפשר לאפות במקום לטגן

שרה מיטרני
08/04/2015
לביבות מוצלחות מאוד, כל הלביבות נטרפו ב-5 דקות.
בפעם הבאה אכין כמות כפולה מראש.
תודה רבה.
