לזניה של חצילים וגבינות – מתכון צמחוני
על ידי amihud pery מתכונים צמחוניים, עיקריות
מתכון בטוח ללזנית חצילים וגבינות. שכבות של רוטב עגבניות, דפי לזניה, חצילים וגבינות אפויות יחדיו בתנור - שילוב טעמים יוצא מן הכלל. מנה מעולה לאירוח.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 35 דקות
40 דקות
55 דקות
1 שעה 35 דקות
- 6-8 סועדים
מצרכים למתכון
לשכבות לזנית חצילים
4 חצילים
2 חבילות בייבי מוצרלה של גד (150 גרם)
150 גרם פיקורינו
חבילת דפי לזניה
לרוטב לזניה
2 קופסאות של עגבניות קלופות (או יותר, תלוי בגודל התבנית)
מלח, פלפל לפי הטעם
בזיליקום / אורגנו לפי הטעם
הוראות הכנה
מכינים את הרוטב ללזניה
טוחנים את העגבניות ומבשלים על סיר עם מלח ותבלינים. מבשלים עד שהרוטב מסמיך ומקבל טעם טוב. מסירים מהאש ומניחים בצד.
מכינים את החצילים
פורסים את 3 החצילים לפרוסות, מסדרים על משטח עבודה, מפזרים מלח ומשרים במשך שעה.
מיבשים את החצילים ומטגנים משני הצדדים.
מרכיבים לזניה
מגוררים או מפוררים עם מזלג את הגבינות.
משמנים מעט תבנית ובה מסדרים שכבות לפי הסדר הבא: שכבת רוטב, שכבד דפי לזניה, שכבת חצילים, ושכבת גבינות. ממשיכים כך ומסיימים עם שכבת גבינות עליונה.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור על 180 מעלות למשך 50 דקות בערך. מורידים את הנייר כסף ומעבירים את למצב גריל לעוד 5 דקות הקרמה.
רצוי להכין יום לפני לקרר לחתוך למנות ואז לחמם ולהקרים.